Remy leest: Wij zijn de weerwolfwezen – Gerard Leever & Paul van Loon (+ winactie!)

De wezen worden (in het Dolfje-boek Weerwolfgeheimen) vrienden van Dolfje.
Goede reden om leuke strips over hen te maken.

Korte inhoud
“De Weerwolfwezen willen ’s nachts niets liever dan spelen. Maar Moema, de baas van het weeshuis vindt dat geen goed idee en haar wil is wet. Zijn de Weerwolfwezen Moema te slim af en gaat het ze toch lukken?”
AVI-stripboek van Gerard Leever & Paul van Loon met strips over de Weerwolfwezen op AVI-niveau E4.

Remy (8) leest
Remy kreeg van ons in de Kinderboekenweek het leuke stripboek Wij zijn de weerwolfwezen voor zijn Dolfje Weerwolfje-verzameling en heel toevallig kreeg hij vorige week van Uitgeverij Zwijsen het verzoek om dit boek te bespreken op mijn blog!  Hij was supertrots natuurlijk!

Waar gaat het stripboek over? 
Over de weerwolfwezen, dat zijn allemaal weerwolfkinderen die uit allerlei landen komen en bij Moema in het weeshuis wonen. In het Dolfje Weerwolfje-boek Weerwolfgeheimen komen ze voor het eerst voor.

Is het één verhaal? 
Nee, elke bladzijde is één stripje. Het zijn allemaal losse verhaaltjes.

Wat vond je ervan? 
Geweldig leuk en grappig! Omdat ik strips leuk vind én Dolfje Weerwolfje en de wezen zijn een soort van neefjes en nichtjes van Dolfje!  Ik vond echt alle verhaaltjes leuk!

En wat vond je van de illustraties? 
Ook leuk! Omdat ze in kleur zijn en dat vind ik leuk en ze zien er heel leuk uit.

Wat vond je het leukste stukje? 
Het stripje waarin het heel heet is, en Igor komt van de Noordpool en die heeft het heel erg heet en die gaat dan in de vrieskast zitten, en als ze hem eruit halen is hij een ijsblok!

Zou je meer willen lezen over de Weerwolfwezen? In stripvorm of in boekvorm? 
Ja, dat zou wel leuk zijn! En dat mag dan gewoon weer in stripjes.

Ben je blij met je winactie? 
Heel erg blij! Ik vind het heel erg leuk, dit is de eerste keer!! (trots, trots, trots!)

Omdat wij het boek zelf al in huis hebben, vroegen we aan Zwijsen of Remy dan het recensie-exemplaar mocht verloten… Dat mocht! Remy mag zelfs 2 exemplaren verloten!  Kijk gauw hoe je kans maakt:

Winnen!
Wat moet je doen om kans te maken op 1 van de 2 exemplaren van dit leuke stripboek?

De actie is afgelopen en de winnaars hebben mail ontvangen! Gefeliciteerd Mirjam en Réwana!

 • Je volgt mijn blog via één of meerdere van de mogelijke kanalen
 • De winactie delen is lief!
 • Je laat een reactie achter onder dit blogbericht met een geldig mailadres
 • Je reageert vóór maandag 28 oktober, want dan neem ik contact op met de winnaars
 • Heb je gewonnen? Reageer dan ajb binnen 3 dagen op mijn mail, anders kies ik een andere winnaar

Succes!
-X- Remy & Judith

[bol_product_links block_id=”bol_5dac22c8c7830_selected-products” products=”9200000107771209″ name=”weerwolfwezen” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

65 thoughts on “Remy leest: Wij zijn de weerwolfwezen – Gerard Leever & Paul van Loon (+ winactie!)

 1. Wij doen graag mee. Toevallig kocht ik laatst in een kringloop een ander stripverhaal van Dolfje Weerwolfje en dat boek is sindsdien favoriet bij mijn oudste zoon. Ik heb hem toevallig zaterdag verteld dat er geen andere Dolfje strips bestaan en nu kom ik op IG deze winactie tegen.

 2. Mijn dochter heeft echt wolvenpuppyogen gemaakt om deze. Maar ze kreeg al 5 boeken. Wat zou het leuk zijn haar ermee te verrassen.

 3. Wat leuk voor mijn kids die gek zijn op Dolfje Weerwolfje en strips lezen! Wij doen heel graag mee en gaan graag op avontuur in dit spannende verhaal

 4. In groep 4 staat (bijna) jaarlijks een Dolfje Weerwolfje project op de planning. De kinderen zijn dan super enthousiast en slaan spontaan aan het lezen van alles van Paul van Loon. De nieuwe topper mag dan niet ontbreken in de collectie van de juf.

 5. Dat zouden mijn zoontje en mijn klas in het speciaal onderwijs super leuk vinden!
  Spannend, humor en goed voor beginnende lezers.
  Kom maar op!

 6. Leuk,ik doe ook mee voor ijn kleinkinderen. De boeken vinden ze spannend maar dit zal ook heel erg in de smaak vallen, korte verhaaltjes leest lekker weg.

 7. wat leuk ! mijn dochtertje van 8 zou dit een heel leuk en spannend boek vinden ze is ook gek op de film van Dolfje weerwolfje. Ik zou dit te gekke boek dan met sinterklaas geven echt een heel tof cadeau en goed om nog beter te leren lezen wat dat kan wel ietsje beter.

 8. Leuk! Mijn zoon houdt van strips, zeker als ze grappig zijn. Dolfje Weerwolfje vindt hij ook leuk. Ik weet zeker dat dit boek hier een succes gaat worden!

  1. Wat leuk!Ik doe graag mee voor mijn dochter.Door haar vriendje en nichtje is zij nu ook aangestoken met het Dolfje Weerwolfje virus?.Dit stripboek past mooi in haar collectie.

 9. Super leuk! Daar zal mijn dochter erg blij mee zijn! Ze is nu druk bezig met deel 2 van de Dolfje serie en wil alle delen sparen dus dit is een leuke aanvulling! ?

 10. Wrow! Wat een supergave actie! Mijn dochter heeft ook bijna al de hele serie gelezen, dus zou dit zeker ook fantastisch vinden. Nu dus maar duimen!

 11. Oh super leuk! De serie van Dolfje Weerwolfje lezen we met erg veel plezier. Mijn zoon zit nu in groep 4 dus het niveau van de strip komt precies goed uit. Ik doe graag mee! Duim duim!! ??

 12. Wauw dit zou super gaaf zijn voor mijn oppaskindje waarmee ik naar de dolfje weerwolfje musical ga.
  Als verassing zou dit natuurlijk helemaal leuk zijn om alvast in de stemming te komen.
  ??

 13. Wat leuk, daar doen we graag aan mee, zoonlief vind strips ook veel leuker om te lezen, en al helemaal als er dan ook grapjes in zitten:) supertof?

 14. Ik als biebmiep mama op school zou deze super graag voor mijn zoontje willen winnen. Dolfje vindt hij spannend leuk en grappig, ik duim voor hem.

 15. Heeeeeel erg leuk dat er nu ook een stripboek van Paul van Loon over weerwolven is. Mijn kleinzoon zou er heel erg blij mee zijn!

 16. Superleuk, Paul is met afstand de beste griezelboeken schrijver volgens de kids, dus deze zouden ze uiteraard ook graag in de collectie willen.

 17. Gaaf. Mijn dochter is dol op Dolfje Weerwolfje en leest als een raket. Ze zal dit boek denk ook opslurpen. Mijn andere dochter heft dyslexie en is helaas wat langzamer maar ook voor haar zou dit boek leuk zijn, desnoods samen met haar zus of papa en mama! In ieder geval goed om te blijven lezen.

 18. Mijn kleinkinderen zijn kleine boekenwurmpjes en vinden de boeken over Dolfje Weerwolfje geweldig.
  Dit boek “Wij zijn de weerwolvenwezen” gaan ze ook stuklezen en leuk dat er korte verhaaltjes in staan in stripvorm.
  Dat vinden ze vaak het allerleukste om te lezen.
  Ik volg Bloglovin en heb geliked en geloved en loot graag mee.

 19. Wat een leuke review! Ik vind het altijd heel leuk om te horen/lezen wat kinderen vinden, want ondanks dat ik juf ben kies ik soms toch echt boeken die zij helemaal niet aantrekkelijk of leuk vinden. Gelukkig zit ik ook heel vaak goed!

  Ik zou dit boek heel graag willen winnen voor mijn klas is het speciaal onderwijs. Een nieuw boek zorgt altijd voor een enorme leesmotivatie. Iedereen wil tenslotte het nieuwe boek lezen.

 20. Wat leuk zeg! Mijn dochter is net in de Dolfje boeken begonnen van haar broer. Ze vindt de verhalen leuk maar het is nog best lastig lezen voor haar. Dit boek zal ze daarom geweldig vinden. Ze heeft net een minibieb gemaakt in een hoekje van de zolderkast, leuk om deze erbij te kunnen zetten!!

 21. Ahhh mijn zoontje zou hier heel blij mee zijn! Hij heeft een beetje pech gehad; een hersenvliesontsteking na een griepje en zijn amandelen zijn verwijderd.. hij kan nu wel wat verwennerij gebruiken en hij is dol op lezen en de boeken van dolfje weerwolfje!!

 22. Ik doe heel graag mee voor de kinderen, lezen voor kinderen is erg goed voor de ontwikkeling, lijk me een erg leuk boek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.