Remy leest: Hier zijn heus geen yeti’s! – Steven Butler & Steven Lenton

‘HALLO! Ik ben Frankie Baluster en ik woon in het Niets-aan-de-hand-hotel. Ben je daar wel eens op vakantie geweest? Ha! Natuurlijk niet! Het is de beste vakantiebestemming voor magische wezens in heel Engeland, maar voor mensen is het hier STRENG VERBODEN.’ 

Korte inhoud
“Welkom terug in Het niets aan de hand hotel, waar raar juist normaal is voor Frankie Banister en zijn ouders. Nadat de piepkleine koboldprins Krokbah vorige zomer het hele hotel op zijn kop zette, kijken Frankie en de magische gasten ernaar uit om nu te genieten van een heerlijke zorgeloze vakantie. Maar als een sneeuwstorm een complete yeti-familie het hotel in blaast en er steeds meer mysterieuze gasten aan komen waaien, merkt Frankie al snel dat er iets heel verdachts gaande is…
Hier zijn heus geen yeti’s! is het tweede deel in deze komische en waanzinnig leuke serie van Steven Butler, met geweldige illustraties van Steven Lenton.

Dus voordat je dit boek in de prullenbak gooit en schreeuwt: ‘DIT GA IK NIET LEZEN! FRANKIE BALUSTER IS VAN LOTJE GETIKT! DIT WORDT HET RAARSTE VERHAAL OOIT!’ moet je misschien nog héél even doorzetten…

Remy (8) leest
Remy en ik hadden allebei heel veel zin in dit tweede deel! De eerste was zo leuk! Hij wilde hem als eerste lezen, daarna mocht ik hem ook nog wel lezen, maar het moest wel een ‘Remy leest’ worden!
(Ik wil toch stiekem wel even kwijt dat ik er weer van genoten heb; de aantrekkelijke opmaak, de grappige illustraties, het heerlijk vermakelijke verhaal, de leuke en zeer bijzondere magische personages… Genieten met de grote G! )

Wat vind je van de cover?
Heeeeeeeeeeel leuk! Er staan heel veel hoofdpersonen voorop en het is kleurrijk.

Wat vind je van de illustraties? Passen ze goed bij het verhaal?
Ook heel leuk, het is een leuke tekenstijl. Ze passen goed bij het verhaal, de yeti’s zien er echt uit als yeti’s en ik krijg zo een goed idee van hoe iedereen eruitziet.

Waar gaat dit tweede deel over?
Over het Trollewende feest van de monsters en dat er allemaal grote en kleine ongelukken gebeuren die het feest in het hotel in gevaar brengen. En de yeti’s komen op bezoek!

Wat vond je ervan?
Leuk, omdat het een beetje een winterverhaal is en dat vind ik wel passen bij het seizoen. En ik vond het grappig omdat er heel veel monsters in voorkomen!

Wat vind je van de titel?
Grappig omdat het net als bij het vorige boek natuurlijk niet klopt!

Wat vond je het leukste? En wat het spannendst?
Het leukste vond ik toen de yeti’s kwamen in die grote sneeuwstorm! Het spannendste vond ik toen die hele grote hoofden kwamen…

Wil je meer lezen over het Niets-aan-de-hand-hotel?
Heel graag, omdat het altijd grappige verhalen zijn!

Veel leesplezier!
-X- Remy (& Judith)

Hier zijn heus geen yeti’s
ISBN 9789020674682 – Uitgeverij Kluitman – 192 pagina’s – Verschenen: september 2019 – Originele titel: You Ain’t Seen Nothing Yeti – Vertaald door: Merel Leene – Deel 2 in de Het Niets aan de hand hotel-reeks – Leeftijd: 8+

[bol_product_links block_id=”bol_5d9c978040aa3_selected-products” products=”9200000114281116,9200000107459735″ name=”hotel” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.