De Schaduw – Melanie Raabe

‘Op 11 februari zul je op het Prater een man met de naam Arthur Grimm doden.(…) Met een goede reden. En uit vrije wil.’ 

Korte inhoud
“De jonge journaliste Norah is net van Berlijn naar Wenen verhuisd, als een zwerver haar deze woorden op straat toeschreeuwt. Norah is van slag: een aantal jaar geleden is op 11 februari iets verschrikkelijks gebeurd, iets wat ze al tijden probeert te verdringen. Dan ontmoet ze een man met de naam Arthur Grimm. Wie is hij? En wat gebeurde er eigenlijk toen, in de ergste nacht van haar leven? Kan Norah gerechtigheid vinden zonder zelf een moordenaar te worden?”

Ze heeft ontegenzeggelijk iets duisters. En iets kwetsbaars. En dat interesseert me. Dat is precies waar ik heen wil.

Auteur
“Melanie Raabe (1981) werd geboren in een klein dorpje in Noordrijn-Westfalen en woont momenteel in Keulen. Haar thrillers De val en De waarheid zijn wereldwijd bestsellers, en van De val zal binnenkort een grote Hollywoodfilm worden gemaakt.”
(www.uitgeverijcargo.nl)

De eenzaamheid kroop naar Norah toe als de vloed.

Mijn mening
De twee vorige thrillers van Melanie Raabe vond ik heel erg sterk, heel beklemmend. Was deze dat ook weer?

Journaliste Norah heeft door het willen helpen van een mishandelde vriendin haar baan verloren en haar relatie zien stranden. Ze vertrekt van Berlijn naar Wenen voor een nieuwe start. Maar haar leven weer oppakken gaat moeizaam, ze voelt zich eenzaam en lijkt steeds meer vervreemd te raken van haar Weense vrienden. Komt dat omdat ze maar niet kan loslaten wat een zwerfster haar gezegd heeft; dat ze op 11 februari – een datum die iets pijnlijks uit haar verleden oproept – een man genaamd Arthur Grimm zal doden?
Wie is die Arthur? Waarom zou Norah hem willen doden? En wie stuurt haar toch die geheimzinnige berichtjes op haar telefoon?
Alles lijkt te wijzen naar die noodlottige 11 februari al die jaren geleden…

De eenzaamheid en duisternis rondom Norah is haast tastbaar in het verhaal. Wat een sfeertje!  Je leeft enorm met Norah mee en bent net als zij ontzettend benieuwd naar waarom ze die vreemde man zou willen vermoorden en wie er toch achter de berichtjes zit. Maar ook vraag je je af of je haar als verteller kunt vertrouwen, want waarom doen haar vrienden ineens zo raar? En vergist ze zich niet in wat er voor vreemde dingen gebeuren? Is ze niet gewoon verward en somber?
Of loert er echt wat in de schaduw?

Melanie Raabe weet je weer steeds op het verkeerde been te zetten en je in spanning te houden van de proloog tot op de laatste pagina’s. En het is dan weer een einde met een onwijs briljante twist… Ik had het niet zien aankomen! Een geweldige thriller, duister en beklemmend en met een heerlijke onderhuidse spanning. Ik ben fan!

De Schaduw
ISBN 9789403158501 – Uitgeverij Cargo – 304 pagina’s – Verschenen: augustus 2019 – Vertaald uit het Duits door: Sander Hoving

[bol_product_links block_id=”bol_5d9c75ec20b27_selected-products” products=”9200000108319876,9200000116056038,9200000087107946,9200000079920827,9200000053239814,9200000046552224″ name=”raabe” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One thought on “De Schaduw – Melanie Raabe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.