Remco leest: De Kameleon en het zwaard van Grutte Pier – M. de Roos

Met een zoevend geluid klieft het enorme zwaard door de lucht.
Duiken!
En dan wordt alles donker.

Korte inhoud
“In De Kameleon en het zwaard van Grutte Pier wordt er een middeleeuws festival georganiseerd in Lenten en daarin staat het verhaal van de legendarische Friese piratenhoofdman Grutte Pier centraal. Het museum leent het beroemde zwaard van Grutte Pier uit aan de vader van Sietse en Hielke, zodat hij hier een replica van kan maken in zijn smederij. Maar dan is het zwaard plotseling verdwenen! Wie zou het hebben gestolen? De tweeling gaat op onderzoek uit om dit mysterie op te lossen…”

Remco leest
Eindelijk weer een nieuwe Kameleon! Vroeger verslond ik deze boeken en ik heb bijna de complete serie in de kast staan, dus ik vind het erg leuk dat ze nog steeds aangevuld worden. Helaas leest Remy de ouderwetse niet, maar deze nieuwere lijkt hij wel erg leuk te vinden!

Vanwege een middeleeuws festival wordt een antiek zwaard tentoongesteld in de smederij van Klinkhamer. Op een gegeven moment wordt het zwaard gestolen, aan Hielke en Sietse de lastige taak om zich níét met het onderzoek te bemoeien… Uiteraard lukt ze dat niet en raken ze weer verzeild in allerlei avonturen.

Qua personages en verhaallijn is het weer een échte Kameleon, maar volgens mij heb ik het in een eerdere recensie ook al gezegd: ik kan maar moeilijk wennen aan het (geforceerde?) populaire taalgebruik (“Chill/Duh!/Cool”). Wellicht komt dit doordat ik de ouderwetse zo gewend ben, want Remy hoor je er niet over.
Gelukkig zorgt het weerzien met mijn oude vrienden verder wel weer voor een paar uurtjes ouderwets leesplezier!

De Kameleon en het zwaard van Grutte Pier 
ISBN 9789020677256 – Uitgeverij Kluitman – 160 pagina’s – Verschenen: september 2019 – Leeftijd: 10+

[bol_product_links block_id=”bol_5d8b5cc613644_selected-products” products=”9200000114281122″ name=”kameleon” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One thought on “Remco leest: De Kameleon en het zwaard van Grutte Pier – M. de Roos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.