Met inkt uit de veren – Bas Geeraets

Vergeet niet
laat de speelsheid toe
vraag je af hoe iets tot stand komt

Korte inhoud
“In Met inkt uit de veren gaan prachtige gedetailleerde vogeltekeningen vergezeld van pure, korte gedichten. Elke vogel heeft het in zich om zo van het papier weg te vliegen, de wijde wereld in, maar laat zich exact op dat moment nog even vangen. Uit de bijbehorende poëzie spreekt urgentie. De continuïteit van twijfel, opnieuw beginnen, perfectionisme en verwondering zijn terugkerende thema’s.”

rek je kamers uit
dwarrel door de lucht
laat je niet leiden door dichtheid
struin als het kan

Auteur
“Bas Geeraets (1979) was stadsdichter van de gemeente Veghel, schreef artikelen voor joop.nl, columns voor het Brabants Dagblad en organiseerde literaire avonden. Zijn werk is opgenomen in diverse bloemlezingen. In 2005 is Bas afgestudeerd als beeldend kunstenaar aan de Academie Voor Beeldende Kunst St. Joost te Breda. Na zijn academietijd zocht hij naar de juiste vorm voor zijn werk, om uiteindelijk uit te komen bij analoge tekeningen.”
(www.palmslag.nl)

stoot je poten
streel je lijf
bepotel je vragen
belicht alles

Mijn mening
Altijd spannend om een dichtbundel te gaan lezen en bespreken, want: spreken de gedichten me ook echt aan?
De omslag vond ik al veelbelovend en dan de combinatie vogeltekeningen met gedichten, dat sprak me wel aan! De inhoud uiteindelijk ook?

Wat een prachtige illustraties! Allemaal levensecht, ook al zit er geen kleur in. De vogels zouden inderdaad zo van het papier kunnen vliegen…
Op sommige pagina’s gaat het gedicht ook daadwerkelijk (deels) over de desbetreffende vogel, op andere pagina’s niet. Dat vond ik wel jammer, maar het deed niet af aan de schoonheid.
Dan de gedichten: sommige zeiden me niets, sommige vermaakten me en sommige raakten me… En vooral dat laatste vind ik heel erg mooi!
En het mooie van zo’n dichtbundel is dat de volgende keer dat ik er een aantal gedichten uit lees, ik er zo weer wat anders uit kan halen. Het is ook een stukje momentopname natuurlijk.

Echt een prachtig geheel deze dichtbundel! Een boek om steeds opnieuw van te genieten.

kijk verder dan de mening
beroep je op je zwijgrecht
wanneer je het antwoord
niet weet, vlieg op
– Vogelvrij

Met inkt uit de veren
ISBN 9789493059146 – Uitgeverij Palmslag – 124 pagina’s – Verschenen: mei 2019

[bol_product_links block_id=”bol_5d7f7133c55ad_selected-products” products=”9200000105938987″ name=”inkt” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.