Dark mind – Cis Meijer

Het is nog maar een kwestie van dagen, misschien uren. Ik vrees dat ik de storm niet kan bedwingen. Het gaat slecht aflopen met jou.

Korte inhoud
“Een schoolfeest loopt volledig uit de hand: na een challenge met aartsrivale Claire vlucht Desi in paniek naar huis. De volgende dag wordt Claire dood gevonden in een weiland. Haar zus Jara is spoorloos.
Omdat Desi voor haar tv-stage een misdaadreportage maakt, denkt ze de raadselachtige zaak te kunnen onderzoeken. Thom helpt Desi bij haar zoektocht naar Jara, maar hij verzwijgt zijn ware motieven.
Wie heeft Claire vermoord? Vertrouwen Thom en Desi elkaar genoeg om de zaak op te lossen voordat er meer slachtoffers vallen?”

Ik neem een besluit. Nooit meer laat ik me door Claire uitschelden of uitlachen. Ik ga de strijd met haar aan.

Mijn mening
De vorige jeugdthrillers van Cis Meijer vond ik heel erg spannend, dus ik had wel zin in deze nieuwe!

Desi is beste vriendinnen met Jara, maar absoluut niet met haar tweelingzus en pestkop Claire, de twee vliegen elkaar constant in de haren. Desi besluit op de avond van het klassenfeest dat ze zich niet meer laat kleineren door Claire. Maar dan gebeurt er toch weer iets vernederends en Desi gaat ervandoor. De volgende dag zit ze met een gat in haar geheugen en krijgt ze het nieuws te horen dat Claire dood gevonden is in een weiland en dat Jara spoorloos is… Wat is er die nacht gebeurd? En weet Desi er onbewust meer van?
Desi gebruikt haar stage bij CRIME TV om meer onderzoek te doen naar de moord en de verdwijning en krijgt daarbij hulp van schoolgenoot Thom, die zo zijn eigen beweegredenen heeft om Jara te willen vinden…

Mooi dat er in dit verhaal onderwerpen worden aangesneden als pesterijen op Instagram, het maakt maar weer duidelijk waartoe het kan leiden, wat het met mensen kan doen…
Je leeft erg mee met Desi die haar beste vriendin wil terugvinden én zich steeds afvraagt wat er tijdens haar black out gebeurd is die nacht. En dan Thom, is hij wel te vertrouwen? Hij doet heel vreemd. Wat gaan de twee ontdekken?
Het is een spannend en meeslepend verhaal, maar ook een beetje vaag soms en de twee tieners doen wel wat domme dingen. Ik vond het dan ook niet de sterkste en de spannendste jeugdthriller van Cis Meijer helaas. Het verhaal wist me gelukkig wel te raken en genoeg mee te slepen om te willen weten hoe het af zou lopen. En de uitkomst wist me toch nog te verrassen!

Claire dood, Jara spoorloos verdwenen. Het is afschuwelijk. Afschuwelijk! Waar is Jara? Heb ik er iets mee te maken? Wat heb ik gedaan?

Dark mind
ISBN 9789026148125 – Uitgeverij De Fontein – 248 pagina’s – Verschenen: juli 2019 – Leeftijd: 13+

One thought on “Dark mind – Cis Meijer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.