Koud bloed – Robert Bryndza

Samen met Moss deed ze de koffer open. Er liep wat water uit. In de koffer was het naakte lichaam van een man gepropt.

Korte inhoud
“Wanneer een gehavende koffer met het verminkte lichaam van een jonge man aan de oever van de Theems aanspoelt, is zelfs rechercheur Erika Foster geschokt. Ze heeft al heel wat gruwelen voorbij zien komen in haar leven, maar dit heeft ze nooit eerder gezien. Terwijl Erika en haar team de zaak voorbereiden leggen ze de link met een ander slachtoffer, een jonge vrouw die twee weken eerder in een vergelijkbaar type koffer werd gevonden.

Erika realiseert zich dat ze op het spoor is van een seriemoordenaar, die klaar is om opnieuw toe te slaan. Nog voordat ze een volgende stap kan zetten, wordt zij zelf slachtoffer van een brute aanval. Maar Erika is een doorzetter, en niets zal haar tegenhouden. Dan blijkt het leven van twee kinderen van haar collega in gevaar, en wordt de situatie nog nijpender. En in die race tegen de klok doet Erika een nieuwe schokkende ontdekking: er is meer dan één moordenaar.”

Kenden de twee elkaar? Waren ze een stel? En zo ja, wie van de twee was als eerste vermoord? Waren ze samen toen ze aan hun eind kwamen?

Mijn mening
Eindelijk  weer een nieuwe Erika Foster! Deel 5 alweer in deze geweldige thrillerreeks… Deel 6 verschijnt januari 2020, dus ik kan weer gaan aftellen!

In Koud bloed heeft inspecteur Erika Foster te maken met een moeizaam verlopende zaak. Er is een koffer gevonden op een strandje bij de Theems, met een in stukken gehakte man erin. Wie is deze man? Waarom moest hij dood? Algauw ontdekken ze dat er een verband moet zijn met een eerder gevonden koffer met daarin een in stukken gehakte vrouw. Wie was zij? En wat hebben de twee met elkaar te maken?
Betekent dit dat er een seriemoordenaar rondloopt die mensen in stukken hakt en in koffers dumpt? Erika en haar team werken keihard om de dader te vinden en meer doden te voorkomen. Maar zal het Erika en haar team lukken als Erika ook nog eens tijdelijk uit de running raakt?

Wat een retespannend verhaal weer! Eenmaal begonnen met lezen is er geen stoppen meer aan, want je moet gewoon weten hoe het allemaal gaat aflopen. Met de zenuwslopende zaak, met Erika die er niet ongehavend doorkomt, én met dat stel waarover je leest in de hoofdstukken tussen de Erika-verhaallijn door. Waar gaat het heen met de jonge en naïeve Nina die verliefd wordt op foute jongen (man) Max die zogenaamd iets vreselijks doet vóór haar?

Het verhaal is weer flink meeslepend van begin tot eind! In de spanning zit in het midden wel een dipje, als Erika er even uit ligt, maar dat wordt gecompenseerd door het feit dat je Erika’s kwetsbare kant te zien krijgt en haar weer wat persoonlijker leert kennen.
Ik heb weer zitten genieten en kan zoals altijd niet wachten tot ik verder kan in deze serie! Topthrillers zijn het, met een geweldige hoofdpersoon!

Ik kan nergens heen. Ik moet binnenblijven. Dat is oké. Ik weet dat hij van me houdt.

Koud bloed
ISBN 9789022586716 – Uitgever: Boekerij – 352 pagina’s – Verschenen: september 2019 – Originele titel: Cold Blood – Vertaald door: Jan Mellema – Deel 5 in de Erika Foster-serie

2 thoughts on “Koud bloed – Robert Bryndza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.