Remco leest: Leven met wind mee – Jelle Hermus (+ winactie!)

We gaan onderzoeken hoe je kunt leven met wind mee. Zodat je niet zo hoeft te ploeteren, en alles iets leuker en eenvoudiger zal aanvoelen.

Korte inhoud
“‘Dramaloosheid’ – zo noemt Jelle het. Een leuk en moeiteloos leven met minder tegenwind en veel minder ellende. In Leven met wind mee laat Jelle Hermus zien hoe je de kwaliteit van je leven drastisch verbetert met één simpele gewoonte die alles verandert.

Na zijn succesvolle debuut Steeds leuker gaat Jelle Hermus in dit praktische boek een stap verder en een laag dieper. Leer over scheten, meditatie en de kracht van innerlijke rust. En laat je meenemen op reis langs een simpeler leven vol kalmte, compassie en dolle pret.

Want het leven hoeft niet zo moeilijk te zijn. En zodra je leert om je eigen drama te verminderen, kun je zomaar met een wezenloze glimlach op je snoet over straat lopen. Best fijn.”

Gedachten veroorzaken vrijwel alle problemen in je leven. Als we onze gedachten anders leren bekijken, dan kunnen we in één klap een heleboel tegenwind uit ons leven schrappen.

Auteur
“Jelle Hermus is oprichter van het succesvolle platform soChicken.nl, waar jaarlijks meer dan 9 miljoen mensen broeden op een leuker leven. Het is zijn missie om onze samenleving liefdevoller te maken. Zijn eerste boek, Steeds leuker, werd verkozen tot Beste Spirituele Boek 2018.”
(www.kosmosuitgevers.nl)

Regelmatig mediteren helpt je de lichtjes inschakelen in alle gebieden in je leven, waardoor alles eenvoudiger en leuker wordt.

Remco leest
Remco las Steeds leuker en was heel erg enthousiast, ik kreeg hem ook meteen op mijn leesstapel, want ik móést hem ook lezen! Dus we waren ontzettend blij dat we Leven met wind mee mochten ontvangen om te bespreken op mijn blog! Uiteraard mocht Remco hem eerst lezen.

Remco: Ik kende Jelle Hermus al van soChicken op social media, waar ontzettend inspirerende en aansprekende artikelen en quotes voorbijkomen dus ik was wel benieuwd naar zijn boek(en). Ik was blij te ontdekken dat het boek niet een verzameling was van wat ik al voorbij had zien komen online (een soort columnbundel), maar dat het op een perfecte manier allemaal samenkomt in het boek, net even anders, maar op dezelfde fijne manier geschreven. Een ideale aanvulling!

Wat ik nu te delen heb geldt eigenlijk net zo goed voor Steeds leuker als voor Leven met wind mee.

De schrijfstijl van Jelle is super toegankelijk, er zit lekker veel humor in en daardoor wordt het niet zwaar en blijft je aandacht er goed bij. Er wordt veel gebruik gemaakt van vergelijkingen, wat ik heel erg fijn vind en zelf in mijn werk ook veel gebruik om technische dingen te vertalen naar dingen die mensen wel begrijpen (en ze wel aanspreken). De materie van Jelle werd voor mij op deze manier ook heel begrijpelijk, met veel ‘aha’ momentjes! Ik zag mezelf al tegen de wind in fietsen bij ons in de polder…

Ook de adviezen die Jelle geeft zijn lekker praktisch en maken dat ik er meteen mee aan de slag wil en het gevoel ook heb dat ik dat kan.
De hoofdstukken worden afgesloten met een vooruitblik naar het volgende hoofdstuk, wat superfijn is want je weet wat er op je af gaat komen en je wil graag verder, maar ik was juist van plan om het boek hoofdstuk voor hoofdstuk te lezen om alles rustig op me in te laten werken…
Dus de ene keer lukte me dat inwerken wel, de andere keer ging ik toch stiekem weer verder.

Ik ben zo enthousiast over dit boek/deze boeken dat ik iedereen, en met name Judith, ze wel zou willen opdringen om ook al deze inspirerende woorden tot zich te nemen en er wat mee te gaan doen; mediteren! (AIJEMMMMMMM)

P.S.: Door problemen bij PostNL hadden we uiteindelijk twee exemplaren van het boek in huis, dus we kunnen er eentje verloten!  Lees gauw verder…

In werkelijkheid is alleen ‘hier en nu’ waarneembaar. De rest bestaat uit scheten in je hoofd.

Winnen!
Wat moet je doen om kans te maken op dit inspirerende boek?

De actie is afgelopen en de winnaar is bekend! Gefeliciteerd Anne!

 • Je volgt mijn blog via één of meerdere van de mogelijke kanalen
 • De winactie delen is lief!
 • Je laat een reactie achter onder dit blogbericht met een geldig mailadres
 • Je reageert vóór vrijdag 30 augustus, want dan neem ik contact op met de winnaar
 • Heb je gewonnen? Reageer dan ajb binnen 3 dagen op mijn mail, anders kies ik een andere winnaar
 • (Alleen adressen in Nederland ivm verzendkosten, sorry! Of je moet de verzendkosten willen aanvullen!  )

Succes!
-X-Judith

P.S.: Van de winacties die ik houd en die ik zelf verstuur (zoals deze), betaal ik de verzendkosten van het geld wat er binnenkomt via het Bol.com Partnerprogramma. Dus als jullie via een Bol.com advertentie op mijn site een bestelling doen bij Bol (hoeven geen boeken te zijn!), krijg ik een kleine vergoeding en kan ik weer nieuwe winacties organiseren.

Leven met wind mee
ISBN 9789021572659 – Kosmos Uitgevers – 253 pagina’s – Verschenen: juni 2019

[bol_product_links block_id=”bol_5d5f932d20023_selected-products” products=”9200000107638028,9200000109077342,9200000079578855,9200000081676199,9200000115376409″ name=”jelle” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

38 thoughts on “Remco leest: Leven met wind mee – Jelle Hermus (+ winactie!)

 1. Ik heb steeds leuker geluisterd via de luisterbieb en ben Jelle nu gaan volgen op social media. Ik ben heel nieuwsgierig naar de tips, adviezen en verhalen in dit boek en doe graag mee met de winactie!

 2. Door je review ben ik reuze benieuwd naar het boek en wat het kan brengen voor mij en voor diegenen aan wie ik boeken doorgeef nadat ik deze gelezen mag hebben. Leuke winactie, waar ik graag aan mee doe!

 3. Graag! Heel graag maak ik kans op dit mooie boek! Het staat al op mijn wensenlijstje omdat het onderwerp me erg aanspreekt. Ben zelf nog al een zorgen eens, een piekeraar. Wellicht heeft Jelle voor mij wat mooie tips om meer rust in mijn hoofd te creëren. Ik ben daar in ieder geval klaar voor!

 4. Via Jelle’s tweet kwam ik op jouw blog terecht. “Steeds Leuker” heb ik 3x geluisterd via de luisterbieb en daarna alsnog de papieren versie gekocht (want dat zoekt wat makkelijker naar stukjes die ik nóg een keer wilde lezen). Ik ben erg benieuwd naar Leven Met De Wind mee, maar ik heb ‘m nog niet, dus ik doe graag mee met deze winactie. 🙂

 5. Voor mij is persoonlijke ontwikkeling en groei heel belangrijk, daarom wil ik winnen. Ik wil leren ombte mediteren, in het hier en nu te leven en uit mijn hoofd te gaan zitten.

 6. Enthousiast volger van Biebmiepje en van Jelle/ So chicken, dus ik doe graag mee om deze levenslessen nog eens na te kunnen lezen.

 7. Whoehoe steeds leuker was al geweldig leesvoer! Ben ook heeel benieuwd naar dit exemplaar en stiekem zou het ook een heel leuk verjaardag cadeau zijn, mn Birthday is 30 aug! #positivevibes

  1. Hoi Tessa,

   Ik heb tot op heden geen reactie van je mogen ontvangen op mijn mail…
   Stuur je me vandaag nog je adresgegevens? (biebmiepje@outlook.com) Anders zal ik morgenochtend helaas een andere winnaar moeten kiezen.

   Groetjes,
   Judith

 8. Wat heb je een mooie, duidelijke, goed begrijpbare recensie geschreven. Het heeft me erg nieuwsgierig gemaakt naar dit boek. Ik doe graag mee aan de winactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.