Onder mijn huid – Marijke Verhoeven

En precies een jaar nadat wij elkaar hadden leren kennen, konden wij dan samen zijn, zei Mike steeds. En ik geloofde hem, want ik wilde het zo graag. Met hem.

Korte inhoud
“Alleenstaande moeder Julia Kroonenberg verliest zichzelf in een onstuimige affaire met de charmante Mike Farrell, tot ze ontdekt dat hij zich bezighoudt met duistere zaken. Wanneer Mike op mysterieuze wijze verdwijnt, gaat Julia samen met Mike’s broer Connor naar hem op zoek. Een zoektocht waarbij ze haar eigen leven in gevaar brengt.”

Waarom wilde hij me niet vertellen waar hij mee bezig was? Het voelde niet goed.

Auteur
“Marijke schreef onder meer Zomerhitte, en de Kenning-trilogie De beproeving, De laatste adem en Het Geschenk. In de zomer van 2019 verscheen Onder mijn huid.” Onderschat verschijnt januari 2020.
(www.crimecompagnie.nl)

Ik huiverde. Met wat voor deal was hij bezig geweest? Waar had hij mij en Connor eigenlijk in betrokken?

Mijn mening
I  Marijke Verhoeven! Dus ik ben altijd heel blij als er een nieuw boek van haar verschijnt. In dit geval een herschreven versie van een al eerder uitgekomen boek, maar voor mij helemaal nieuw!

Julia heeft een geheime verhouding met de nog getrouwde Mike Farrell, die ze heeft leren kennen op haar werk op het TT-Circuit van Assen. Zijn schoonvader is daar de huurder van een viproom en Julia is er coördinator.
Zij en Mike zijn gek op elkaar en de vonken vliegen er vanaf, maar hij blijkt ook dingen te verzwijgen voor haar…
Thuis heeft ze ook nog te maken met de zorgen om haar dochter Laura (12) die zo gepest wordt op school dat ze bij haar vader en zijn nieuwe vrouw wil gaan wonen, ver van het dorp waar ze nu woont. Slopend voor Julia allemaal!
De duistere zaakjes waar Mike mee bezig is zorgen ervoor dat hij steeds geheimzinniger doet en op een dag zelfs verdwijnt. Samen met zijn broer Connor, waar ze ondertussen een warme band mee heeft opgebouwd, gaat Julia naar Mike op zoek. Een levensgevaarlijke zoektocht…

Dit verhaal is onwijs spannend van begin tot eind! Ik heb er zo intens van zitten genieten! Tussendoor staan er steeds cursieve hoofdstukjes, duidelijk over een gestoord persoon die geobsedeerd lijkt door Julia. Wie? Wat gaat er gebeuren?? En sowieso denk je de hele tijd: waar is Mike mee bezig en hoe gaat dat aflopen? Zenuwslopend gewoon!
Niet alleen Julia weet onder de huid van verschillende personen te kruipen, het verhaal deed dat bij mij ook. Ik leefde echt ontzettend mee met de boeiende en fijne personages en vond het heel erg jammer dat ik het boek uit had…

Onder mijn huid is een lekker vlot –  zoals ik gewend ben van Marijke – verhaal, heel erg spannend dus, ontzettend meeslepend en onwijs sexy. Heerlijk! Ik was al fan van Marijke, maar ben dat alleen maar meer geworden. Ik wil meer!!

Onder mijn huid
ISBN 9789461093905 – Uitgeverij De Crime Compagnie – 407 pagina’s – Verschenen: juli 2019 (herschreven versie van een al eerder uitgekomen boek)

5 thoughts on “Onder mijn huid – Marijke Verhoeven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.