Remco leest: In zijn macht – Tom Clancy

‘Dat schip komt over twee weken aan in de Verenigde Staten. Ik vertrouw erop dat er niet veel van over zal zijn na… het incident, maar de Amerikanen staan erom bekend dat ze extreem grondig te werk gaan. Er mag absoluut niets zijn wat de Orion in verband kan brengen met dit kantoor. Ben ik duidelijk?’

Korte inhoud
“Een aanval op een olieboorinstallatie in Tsjaad wordt gevolgd door een terreuraanslag op een Amerikaans oorlogsschip. Terwijl president Jack Ryan zich voorbereidt op een topontmoeting met de Chinese president Zhao, siddert de wereld onder het geweld van een reeks terreuraanslagen die niets met elkaar te maken lijken te hebben. Maar wanneer op een afgelegen weg in Texas een auto aan de kant wordt gezet en een gestolen USB-stick wordt gevonden, blijkt er wel degelijk een verband te bestaan. De internationale verhoudingen komen nog verder onder druk te staan wanneer een Amerikaans spionageschip uit koers raakt in de Zuid-Chinese Zee en in Chinese handen dreigt te vallen. Aan John Clark en het team van de Campus de taak om het brein achter de aanslagen te ontmaskeren, voordat het te laat is…”

Auteur
Marc Cameron is afkomstig uit Texas en heeft bijna dertig jaar bij de politie gediend, onder andere als US Marshal en SWAT-officer. Voor zijn werk verbleef hij op vele plekken in Noord-Amerika – van Alaska tot Manhattan en van Canada tot Mexico, en tientallen plaatsen daartussenin. Hij heeft een zwarte band in jiujiutsu, doet aan diepzeeduiken en is een fervent motorrijder. Hij woont in Alaska met zijn echtgenote, Australische veedrijvershond en BMW GS-motorfiets. Cameron is de auteur van de Jericho Quin-bestsellerreeks en Tom Clancy In zijn macht.”
(www.awbruna.nl)

Remco leest
Wederom een nieuwe auteur die Tom Clancy’s werk voortzet. Het is dat het op het boek staat, anders had ik het niet gemerkt, het was niet opvallend anders geschreven dan andere keren.

De spanning tussen China en de VS loopt hoog op door allerlei terreuraanslagen wereldwijd, maar is het echt wel China die erachter zit of is het een andere macht die de verhoudingen op scherp wil zetten? En wat is het motief? Het team van de Campus is druk bezig om te onderzoeken wat en wie er achter de aanslagen zitten om een einde te kunnen maken aan deze golf van terreur.
Ondertussen is John Clark ook nog druk bezig met een andere missie waar hij zich keihard voor inzet.

Ondanks dat het nu steeds verschillende auteurs zijn die de verhalen schrijven is het toch weer een echte Tom Clancy; de spanning zit er vanaf hoofdstuk 1 in en blijft er ook in tot en met het einde.
En ondanks dat het Campus-team steeds groter wordt voelt het nog steeds wel vertrouwd en leef je mee met de leden en dit keer voornamelijk met John Clark en zijn heftige zaak.

Laatst met opruimen in huis vroeg ik me af of ik misschien alleen de Tom Clancy’s moet bewaren die ook echt door Clancy geschreven zijn, puur omdat de boeken nogal wat kastruimte innemen, maar de boeken blijven zo goed iedere keer weer dat dat idee toch niet uitgevoerd gaat worden.
Op naar de volgende!

In zijn macht
ISBN 9789400510739 – Uitgever: A.W. Bruna – 480 pagina’s – Verschenen: mei 2019 – Originele titel: Power and Empire – Vertaald door: Saskia Peterzon-Kotte – Deel 22 in de Jack Ryan-reeks

[bol_product_links block_id=”bol_5d2ede6767f10_selected-products” products=”9200000102686594,9200000101843538″ name=”jack ryan” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.