Geloof mij – J.P. Delaney

Ik ben niet trots op wat ik in Henry’s opdracht doe.
Maar soms ben ik er wel trots op hoe goed ik het doe.

Korte inhoud
“Claire Wright is een werkloze actrice in New York. Haar enige klus is de rol van lokaas spelen voor een advocatenkantoor gespecialiseerd in scheidingen. Claire moet getrouwde mannen verleiden, haar avances neemt ze op om later tegen hen te gebruiken. Er is maar één regel: zij mag verleiden, maar de mannen moeten de eerste stap zetten. De advocaten willen bewijs hebben voor overspelig gedrag, onschuldige mannen hebben niks te vrezen. Dan verandert het spel. Een van de mannen wordt door de politie verdacht van de moord op zijn vrouw. Ze vragen Claire om de man een bekentenis te ontlokken. Claire denkt dat ze het kan, al zal het de rol van haar leven worden. Maar al snel gaat ze twijfelen. Want wie bespeelt wie?”

Nooit recht op je doel afgaan, had hij me eerder gezegd. Je laat doorschemeren dat je beschikbaar bent, maar zij nemen het initiatief, niet jij. De onschuldigen moeten niets te vrezen hebben.

Auteur
“J.P. Delaney is het pseudoniem van een Amerikaanse auteur. Het vorige meisje is zijn eerste thriller, en zal binnenkort worden verfilmd door Ron Howard (regisseur van de Dan Brown-films).”
(www.uitgeverijcargo.nl)

Is het typisch iets voor mij dat ik steeds naar mijn leven kijk alsof het een film is?

Mijn mening
Het vorige boek van Delaney, Het vorige meisje, vond ik echt geweldig, dus ik had hoge verwachtingen voor deze tweede thriller!

Claire Wright (25) is een Engelse die aan de toneelschool in New York studeert. Wegens omstandigheden vertrok ze uit Engeland en nu hoopt ze op een succesvol leven als actrice in New York. Om wat geld te verdienen naast haar studie – zonder greencard zijn er niet veel opties – werkt ze als ‘verleidster’ voor een advocatenkantoor. Ze probeert getrouwde mannen te verleiden en als ze happen zijn ze de sigaar, want ze werkt in opdracht van hun echtgenotes en alles wordt opgenomen.
Op een dag wordt ze gevraagd voor een veel serieuzere rol: de politie helpen een man die verdacht wordt van de moord op zijn vrouw – een vrouw die eerder de hulp ingeroepen had van het advocatenkantoor en Claire – een bekentenis te ontlokken. Ze zal weer de rol van verleidster moeten spelen, maar dit keer niet maar voor een avondje…
Een gevaarlijk kat-en-muisspel volgt, maar wie speelt er nou werkelijk met wie??

Het boek is al meteen vanaf de proloog spannend, maar ik moest wel even wennen aan de filmscript-achtige stukken bij de delen van het verhaal waar Claire haar rol speelt. Heel apart! Maar: het past wel echt perfect bij het verhaal en geeft het dus uiteindelijk een extra dimensie vond ik.

In dit super spannende verhaal worden flink wat psychologische spelletjes gespeeld en gebeuren er steeds weer nieuwe boeiende dingen, waardoor stoppen met lezen eigenlijk geen optie is. Steeds wilde ik weten wat de auteur nou weer voor me in petto had… In ieder deel zit wel weer een interessante en verrassende twist en net als de hoofdpersoon word je als lezer vanzelf ook paranoïde! Echt heel erg goed gedaan. Mij wist de auteur flink te verrassen! Dit boek heeft zeker niet onder gedaan voor het ijzersterke debuut van Delaney. Ook weer filmmateriaal wat mij betreft.

Maar zelfs nu ik opgelucht ademhaal merk ik dat de bekende vraag in me opkomt: hoe kan ik dit gebruiken?

Geloof mij
ISBN 9789403132303 – Uitgever: Cargo – 352 pagina’s – Verschenen: november 2018 – Originele titel: Believe Me – Vertaald door: Caecile de Hoog

[bol_product_links block_id=”bol_5cdd2a2685c5b_selected-products” products=”9200000099334461,9200000095737317,9200000076110755,9200000078830477″ name=”delaney” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.