Remy leest: Het geheime boek van de ontdekkingsreiziger

Als je de windvlagen langs je voelt waaien, bedenk dan waar ze vandaan komen en waar ze naartoe gaan.

Een voorwoord van de samensteller:
“Vier jaar geleden trok ik met vrienden door een uithoek van de Amazone, toen we een oude, verlaten hut aantroffen. In een hoek van het kampement vonden we, begraven onder omgevallen palmbomen, een metalen kistje dat in de loop der jaren dicht was geroest. Nieuwsgierig maakten we het open. Daar zagen we een aantal aantekeningenboeken, dagboeken en schetsboeken, prachtig behouden doordat ze in plastic zakken waren verpakt. Op dat moment wisten we nog niet dat we het levenswerk van een onbekende kunstenaar en ontdekkingsreiziger hadden gevonden.
De brief die bij de boeken zat:

Lieve A & L,
Als jullie dit lezen, zijn mijn aantekeningen dus gevonden. Ik laat ze hier veilig bij mijn kamp achter, met een paar andere dingen die ik niet mee kan nemen. In deze aantekeningen staat wat ik in mijn leven heb ontdekt, en dat geef ik nu aan jullie. Hierin kunnen jullie alles vinden – van hoe je een schuilplek kunt maken, tot hoe je een vlot moet bouwen en wildkampeert – maar ook een paar van mijn eigen avonturen. Lees alles goed. Je zult het nodig hebben als je zelf ooit ook op ontdekkingsreis gaat.
ONTHOUD: wees een goed mens, beleef avonturen… en let op je ouders.
Ik zal altijd aan jullie denken,
[naam niet meer leesbaar]

Als je goed genoeg luistert, hoor je het fluisteren.
Dat is de zachte roep om avontuur die je de wildernis inlokt.

Auteur
“De auteur van de notitieboeken is onbekend. Het Engelse The Quarto Group won het recht op de aantekeningen na een verhitte veiling tussen acht vooraanstaande uitgeverijconcerns. Ook in Nederland was er veel interesse in deze rijke collecte van overlevingstechnieken, tekeningen en avonturenverslagen. Lemniscaat kreeg de vertaalrechten vanwege hun bijzondere imprint Lemniscaat Natuurlijk.”
www.lemniscaat.nl

Hopelijk inspireert dit boek ons allemaal om op ontdekkingsreis te gaan.

Remy (7) leest
Ik kreeg dit boek samen met wat andere boeken uit het nieuwe Lemniscaat Natuurlijk-fonds en Remy wilde deze heel graag lezen en bespreken, hij vond het boek er zo mooi uitzien!

Waar gaat het boek over?
Er staat in dit boek hoe je in de natuur kunt overleven en hoe je dingen kunt bouwen als vlotten en hutten.

Wat vond je ervan?
Leerzaam! Omdat je er ook heel veel dingen van leert. Bijvoorbeeld dat bakboord links is en stuurboord rechts op het water!

Wat vond je het leukste onderwerp?
Poepen in het wild!  Hoe je in de natuur kunt poepen en waar.

Wil je iets gaan uitproberen uit het boek?
Ik wil kamperen, maar niet wildkamperen, dat vind ik weer een beetje té.

Wat vind je van hoe het boek eruitziet?
Mooi! Omdat er op de kaft gouden stukjes zitten. En binnenin lijkt net echt getekend (geschetst).

Vond je het makkelijk of moeilijk lezen?
Best makkelijk omdat het korte stukjes zijn. Maar sommige stukjes waar het net handschrift lijkt vond ik wel wat moeilijker te lezen.

Veel leesplezier!
-X- Remy (& Judith)

Het geheime boek van de ontdekkingsreiziger
ISBN 9789047711391 – Uitgever: Lemniscaat – 192 pagina’s – Verschenen: februari 2019 – Originele titel: The Lost Book of Adventure – Vertaald door: Jesse Goossens – Leeftijd: 10+

[bol_product_links block_id=”bol_5cb864479ca81_selected-products” products=”9200000103059042″ name=”geheim” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.