3x Lemniscaat Natuurlijk


Lemniscaat Natuurlijk
Ter ere van hun nieuwe fondsonderdeel Lemniscaat natuurlijk ‘boeken om te kijken, te speuren, te ontdekken en vooral om je te verwonderen’ kreeg ik een aantal natuurboeken voor kinderen van Uitgeverij Lemniscaat. Stuk voor stuk prachtige en leerzame boeken:

Iedere natuurdetective moet onthouden wat hij buiten heeft gezien. Je kunt dat het beste doen door te tekenen!

Mijn natuurspeurpakket – Eryl Nash & ill. Hannah Tolson
“Ga op pad en vergeet je klembord niet: daarin zitten je speurkaarten, een knutselboek, doebladen en een prachtige poster waarop je kunt afvinken wat je allemaal hebt ontdekt.

Of je nu een balkonnetje hebt of een megagazon voor je landhuis, met de tips in het  knutselboek kun je van jouw omgeving een dierenparadijs maken met vogel- en vlindervoederbakjes, hotels voor minibeestjes en een tuintje in je vensterbank.

Als een echte detective kun je vogels spotten van achter je raam, buiten een nachtnatuurwandeling maken en leer je hoe je een voetafdrukval kunt zetten om daarmee te ontdekken wie jouw tuin hebben bezocht.

Het klembord laat je waar je ook komt – ook in bos en park, op de hei of in de duinen – met nieuwe ogen naar de natuur om je heen kijken én ermee aan de slag gaan. Niet alleen kun je alle beestjes en plantjes herkennen en afvinken, maar je kunt ook afdrukken van schors of bladeren maken, je eigen natuurspeurkaart tekenen of een tien-minuten-trektocht houden.”
www.lemniscaat.nl

Dit boek neemt je mee op een reis door de geschiedenis van het leven op aarde, met al zijn vreemde kronkels.

De walvis begon aan wal – Douglas Dixon & ill. Hannah Bailey
“Dino’s zijn hot – al jaren. Maar hoe ongelofelijk rijk de prehistorie was, zie je pas echt in dit bijzondere evolutieboek. Want wist jij dat de walvis ooit op het land liep? Dat vogels eigenlijk dinosauriërs zijn? En dat de eerste katten kleine boombewoners waren? Lees over de tijden dat krokodillen de baas waren, dat vogels stopten met vliegen en dat vinnen poten werden. Er trekt een parade van de meest fantastische fabeldieren voorbij – die allemaal echt hebben bestaan: van mythische zeeslangen tot mini-olifantjes en van sabeltandtijgers tot smalneusapen.
Na het lezen en bekijken van dit boek – keer op keer, want je raakt niet uitgekeken – herken je straks in de dieren om je heen de trekken van hun verre voorouders.
De walvis begon aan wal is een fabuleuze tijdreis, van het moment dat er leven uit de oceaan het land op kroop tot het tijdperk waarin onze voorouders uit de bomen klommen om op de grond te gaan wonen. En hoe meer je te weten komt, des te mooier en groter is het raadsel van het leven.”
www.lemniscaat.nl

Dit boek helpt je aanwijzingen te vinden en te ontdekken wat ze betekenen. Zo word je een natuurdetective die allerlei wilde dieren kan opsporen!

Speur poep en andere spannende sporen – Andy Seed & ill. Claire Almon
“Wie goed oplet, kan overal sporen van dieren ontdekken – een plukje vacht, een voetspoor, botjes, een afgeknabbelde dennenappel, keutels… Dit boek maakt van iedere nieuwsgierige lezer een doorgewinterde detective en plukje vacht, een voetspoor, botjes, een afgeknabbelde dennenappel, keutels… Dit boek maakt van iedere nieuwsgierige lezer een doorgewinterde detective. Je leert waarnaar je moet kijken, hoe je uilenballen kunt uitpluizen en in poep moet roeren, om erachter te komen wat een dier gegeten heeft.
Er wordt uitgelegd wat bepaalde sporen betekenen en hoe je ze kunt volgen. Er wordt ook gewaarschuwd, zodat je niet per ongeluk in het hol van een beer of op het pad van een tijger belandt – en wat je moet doen als dat wel het geval is. Maar vooral ontdek je hoe spannend het is om in je achtertuin, het park of het bos op zoek te gaan naar aanwijzingen voor de aanwezigheid van alle kleine en grote bewoners.
Een humoristisch natuurboek vol vrolijke illustraties, waar je stiekem héél veel van leert!”
www.lemniscaat.nl

Mijn mening
Ik vind het zo leuk dat Lemniscaat naast hun Lemniscaat uit de kunst fondsonderdeel nu ook een natuurfonds heeft! Dit soort aantrekkelijke informatieve jeugdboeken zorgen ervoor dat het heel leuk en laagdrempelig is om boeken te lezen waarvan je iets kunt leren.

Met het Mijn natuurspeurpakket kun je speuren, tekenen, knutselen en ontdekken. Er zit een poster bij waarop je dingen kunt afvinken die je tijdens je natuurspeurtochten gezien hebt, er zit een boek bij vol ideeën voor wat je allemaal kunt doen buiten (een minivijver maken, een insectenhuis bouwen, een paddenstoelensporenafdruk maken, etc.), er zit een klembord bij met tekenvellen waarop allerlei opdrachten staan en er zitten speurvellen bij met o.a. tuinvogels en vlinders die je kunt opsporen.
Een ontzettend leuke en kleurrijke set om actief mee aan de slag te gaan! Ik denk dat mijn jongens hier veel plezier aan gaan beleven.

De walvis begon aan wal en andere ongelofelijke evolutieverhalen is een prachtig en rijk geïllustreerd naslagwerk wat je meeneemt op een reis door de tijdlijn van het leven op aarde. Je leert wat de voorouders zijn van dieren die we nu kennen en komt vaak voor verrassingen te staan!
Een ontzettend interessant en leerzaam boek wat er ook weer heel aantrekkelijk uitziet. Je kunt erin blijven lezen en bladeren!

En dan het boek wat meteen voor een grijns zorgde bij de jongste hier in huis, die in zijn poep-fase zit.  Speur poep en andere spannende sporen. Ook weer een prachtig geïllustreerd boek, waardoor je een echte natuurdetective kunt worden! Er staat in wat je allemaal nodig hebt (en niet nodig hebt, haha) aan speurspullen en daarna leer je van alles over o.a. dierenpoep. Zelfs dinosaurusdrollen komen aan bod!  Daarnaast leer je ook pootafdrukken herkennen, over leefgebieden, over doodshoofden en nog veel meer.
Ook al zo’n super leuk boek waarmee je meteen aan de slag wilt gaan met de kinderen!

Natuurexpert worden? Geen probleem met deze prachtige Lemniscaat natuurlijk-boeken! Boeken die je niet alleen aanzetten tot denken, maar ook tot doen!
Welke zou jij als eerste oppakken?

(Alledrie de boeken zijn geschikt voor ongeveer 7+ en 8+)

[bol_product_links block_id=”bol_5cb86d503c33a_selected-products” products=”9200000103059105,9200000103059103,9200000103059044″ name=”natuurlijk” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.