Kom je spelen? – M.J. Arlidge

Ze had gehoopt goedheid te zien, misschien zelfs een blik die rust uitstraalde. In plaats daarvan keek ze de dood in de ogen.

Korte inhoud
Chicago wordt opgeschrikt door de moord op twee jonge twintigers, beiden zijn gruwelijk verminkt. Er wordt al snel gedacht aan een seriemoordenaar. De politie heeft grote moeite om erachter te komen wie de dader is. Hij is berekenend en gaat erg zorgvuldig te werk. Het enige verband tussen de twee moorden is een jonge vrouw, Cassie. Zij beweert dat ze voorafgaand aan de moorden al wist wanneer deze zouden plaatsvinden.

Vanaf het moment dat Adam Brandt Cassie op het politie-bureau ontmoet, is hij door haar gefascineerd. Alles wat zij hem vertelt, maakt dat hij twijfelt aan zijn deskundigheid. Dan loopt Cassie naar buiten, knoopt een sjaal voor haar ogen en steekt blind de straat over, dwars door het verkeer. Als hij haar na afloop vraagt waarom ze niet bang was te verongelukken, antwoordt ze: ‘Omdat jij mij zal doden.’

Deze man was niet alleen vermoord, er was niets van hem over.

Auteur
“M.J. Arlidge schrijft al jaren scenario’s voor verschillende Britse crimeseries. Iene Miene Mutte was zijn debuut als thrillerauteur en werd lovend onthaald door pers en publiek. Inmiddels heeft hij al zeven boeken geschreven met de intrigerende inspecteur Helen Grace in de hoofdrol. Met Kom je spelen? schrijft hij zijn eerste thriller buiten de Helen Grace-serie”

‘Ik kan de dood zien… voordat hij komt.’ 

Mijn mening
Ik ben verslaafd aan de Helen Grace-serie van M.J. Arlidge, dus het is dan wel heel spannend om een losstaande thriller van hem te gaan lezen! Ben ik hier dan ook zo weg van?

Psycholoog Adam komt in aanraking met tiener Kassie die is opgepakt nadat ze manisch werd op straat na een botsing met een man. Ze beweert dat ze de man wilde waarschuwen voor zijn naderende dood…
Vlak erna wordt het lichaam van de betreffende man zwaar verminkt aangetroffen in de kofferbak van een gestolen auto. Kassie is moordverdachte nummer 1, maar kan zij zoiets gruwelijks in haar eentje gedaan hebben?
Adam gaat verder met haar in gesprek en zij probeert hem ervan te overtuigen dat ze de waarheid spreekt: ze kan in de ogen van mensen zien wanneer en hoe ze doodgaan. En ze weet ook al hoe zijzelf doodgaat; binnenkort zal Adam haar vermoorden…
Adam is vastbesloten de eenzame tiener te helpen en probeert te begrijpen wat zij meemaakt, maar door alle gebeurtenissen die volgen komt zijn leven compleet overhoop te liggen en komt zijn goede verstandhouding met rechercheur Grey op het spel te staan…

Meteen vanaf het begin wist Arlidge mijn aandacht te grijpen en vast te houden tot en met het bloedstollende einde! Er was geen enkel moment tijdens het lezen dat mijn aandacht verslapte, zo lekker zat de spanning en de vaart erin. En wat leef je ontzettend mee met de eenzame Kassie die zoveel ellende moet zien en door niemand geloofd wordt en met Adam die zulke vreselijke dingen mee moet maken. En dan ook nog de klopjacht van de politie op de dader die maar nieuwe slachtoffers blijft verminken…

Wat een achtbaan! Wat een nachtmerrie! Echt een retespannende thriller! Ik miste Helen natuurlijk wel, maar ook deze thriller is gewoon een echte topper met interessante personages en lekker veel vaart.
Bereid je maar goed voor als je aan dit boek gaat beginnen (500+ pagina’s!), want eenmaal begonnen…

‘En weet je … door wie je wordt vermoord?’
Opnieuw volgde er een lange, afschuwelijke stilte, waarna Kassie haar hoofd ophief en zei: ‘Door jou.’ 

Kom je spelen?
ISBN 9789022584163 – Uitgever: Boekerij – 512 pagina’s – Verschenen: april 2019 – Originele titel: A Gift for Dying – Vertaald door: Harmien Robroch

2 thoughts on “Kom je spelen? – M.J. Arlidge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.