Remco leest: MEG – Steve Alten

Op de bodem van de zee, waar het daglicht nooit komt, wacht de hel.

Korte inhoud
Vele kilometers onder de rimpelloze spiegel van de Grote Oceaan schuilt een onheil dat elk voorstellingsvermogen te boven gaat. Onzichtbaar op de inktzwarte bodem beweegt zich MEG, een prehistorische haai die al meer dan 100 miljoen jaar geleden uitgestorven zou zijn.

Professor Jonas Taylor is ervan overtuigd dat hij op een uiterst geheime, onfortuinlijke diepzeemissie oog in oog heeft gestaan met MEG. Het huiveringwekkende beeld van de meedogenloze killer staat op zijn netvlies gebrand. Of lijdt Taylor aan een op hol geslagen fantasie en probeert hij indruk te maken met een wel heel sterk verhaal? Wetenschappelijk gezien lijkt het onmogelijk dat deze duivelse creatie nog zou bestaan. Maar Taylor is vastbesloten en vertrekt op een levensgevaarlijke missie om de ijzingwekkende waarheid boven water te krijgen. Wanneer de azuurblauwe golven langzaamaan rood kleuren, verstomt ook de kritiek van de meest sceptische wetenschappers.

Auteur
“Steve Alten (1959) is een Amerikaanse sciencefictionschrijver die in eigen land doorbrak met Meg, een serie avontuurlijke thrillers over een prehistorische haai, die succesvol verfilmd is.”

Remco leest
Dit boek kwam binnen en toen we zagen dat het een filmeditie was en waar het verhaal over ging, besloten we meteen dat we die film ook wilden zien! Maar ik zou wel éérst het boek gaan lezen…

Als Jonas Taylor tijdens een geheime missie op 11 kilometer diepte in de oceaan een glimp opvangt van een enorme witte haai kan hij het idee maar niet uit zijn hoofd zetten dat de Megalodon mogelijk niet is uitgestorven met alle andere dinosaurussen. Echter doordat hij de schuld krijgt van een mislukte missie met dodelijke afloop voor zijn collega’s, lijkt de kans niet groot dat hij het ooit zal kunnen bewijzen.
Jaren later wordt zijn hulp ingeroepen na een ongeluk op 11 kilometer diepte en dan blijkt dat de MEG inderdaad niet is uitgestorven, met alle gevolgen van dien…

Ik vond het een heel gave en boeiende thriller! De auteur heeft een prettige schrijfstijl en weet het verhaal lekker beeldend neer te zetten en de aandacht goed vast te houden. Het verhaal wordt op sommige punten wel erg onrealistisch, maar dat stoorde me geen moment. Ik was wel meteen benieuwd hoe dat soort scènes in de film weergegeven zouden worden!

De film hebben we inderdaad nadat ik het boek uit had ook gekeken, maar deze heeft op enkele personages na, werkelijk niets te maken met het verhaal in het boek! Wat niet wegneemt dat het ook gewoon een erg vermakelijke film was. Maar het boek was wat mij betreft beter! 😉
Leuk om eens een boek dat een beetje buiten mijn genre ligt (sciencefiction lees ik gewoonlijk niet) te lezen.

MEG
ISBN 9789022584477 – Uitgever: Boekerij – 368 pagina’s – Verschenen: juli 2018 (filmeditie) – Originele titel: Megalodon/MEG: The Origins – Vertaald door: Gerrit-Jan van den Berg

[bol_product_links block_id=”bol_5ca6325d87c2a_selected-products” products=”9200000091613678,9200000091781709″ name=”MEG” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.