Onder invloed – Tamara Onos

Hij moest het halen. Het mocht niet weer gebeuren. Niet nog een keer. Niet háár kind.

Korte inhoud
Wanneer een visser in het Gelderse natuurgebied de Havikerwaard verdrinkt, wijt de politie dit aan dronkenschap. Renske Nijland gelooft hier niets van. Als expert gevaarlijke stoffen is zij ervan overtuigd dat iets of iemand het slachtoffer heeft bedwelmd. Met de dood tot gevolg.
Ze bijt zich vast in het mysterie, maar kan niet voorkomen dat ze haar kinderen daarbij ongewild in levensgevaar brengt. 

Ze zag de man nu duidelijk; hij lag op zijn buik, met zijn armen langs zijn hoofd. De planken om hem heen waren nat.

Auteur
“Tamara Onos (1972) is arboprofessional (arbeidshygiënist en hogere veiligheidskundige). Zij adviseert en schrijft over veilig en gezond werken. Haar liefde voor de pracht en problemen van werk deelt ze met Renske Nijland, de hoofdrolspeler van dit boeiende debuut.”

‘Een overleden visser, een verwarde man en een dood dier. En ik was zelf ook duizelig. Dat is geen goed teken.’ 

Mijn mening
Na het lezen van de korte inhoud van dit boek was ik meteen nieuwsgierig! Erg leuk en spannend ook om een boek van een nieuwe auteur te lezen. Beviel deze debuutthriller?

Renske Nijland, expert gevaarlijke stoffen, gescheiden en moeder van twee tieners, stuit bij haar hardlooprondje op een verwarde man en een verdronken visser. De politie komt erbij en doet het af als een zuippartij met dodelijke afloop, maar Renske heeft het gevoel dat er meer aan de hand is, ze kent de visser en hij was geen drinker.
Aangezien de politie de zaak al gesloten heeft besluit ze zelf verder op onderzoek te gaan in de omgeving. Zal ze de daadwerkelijke doodsoorzaak weten te achterhalen? En is het niet gevaarlijk wat ze doet?
Ondertussen heeft haar oudste, Stijn (15), een wel heel fout vriendje en hij raakt steeds dieper in de problemen…

Onder invloed is een vlotte en erg meeslepende thriller. Ik kon het boek niet wegleggen en vloog er gewoon doorheen. Het verhaal is lekker spannend en de hoofdpersonages, Renske en Marcel, vond ik erg boeiend.
De auteur wist me te doen huiveren bij o.a. de stukjes over bad boy Jeffrey en doen meeleven met alles wat er verder gebeurde. Ik ben blij dat dit een eerste deel van een serie is met Renske in de hoofdrol, want ik wil zeker graag meer lezen over haar en Marcel en zien hoe ze zich verder gaan ontwikkelen!
Een erg geslaagd debuut dus! Op naar meer…

Onder invloed
ISBN 9789491875786 – Uitgever: LetterRijn – 210 pagina’s – Verschenen: februari 2019 – Deel 1 in de Renske Nijland-serie

4 thoughts on “Onder invloed – Tamara Onos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.