Literaire Babyboekjes


Ik ben gek op Pride & Prejudice én Alice in Wonderland en juist van die twee klassiekers zijn bij Uitgeverij Karmijn geweldige kartonboekjes verschenen.

De originele verhalen zijn bewerkt voor hele jonge kinderen (1+) voor de ‘BabyLit-serie’: een serie die zich richt op klassiekers uit de wereldliteratuur. In Trots & Vooroordeel staat leren tellen centraal en in Alice in Wonderland kleuren leren: 

1 Engels dorpje

Trots & Vooroordeel – een mini Jane Austen
Trots en Vooroordeel is een humoristisch telboekje aan de hand van thema’s uit de originele roman. Spelenderwijs leren kinderen tellen, woordjes en maken ze voor het eerst kennis met dit beroemde boek van Jane Austen!”

2 rijke heren

wit konijn

Alice in Wonderland – een mini Lewis Carroll
Alice in Wonderland is een vrolijk boekje aan de hand van thema’s uit de originele roman. Spelenderwijs leren kinderen verschillende kleuren kennen en woorden, en maken ze voor het eerst kennis met dit beroemde boek van Lewis Carroll!”

groene kikker

Mijn mening
Wat een plaatjes, hè?! Heel kleurrijk en met schattige illustraties van Alison Oliver. Een heel aansprekend geheel! 

In Trots & Vooroordeel leert je kindje tellen van 1 tot en met 10 aan de hand van typerende dingen uit deze klassieker; 1 Engels dorpje, 2 rijke heren (Mr. Bingley & Mr. Darcy)… Links staat de tekst met mooie versieringen erbij, rechts staan de vrolijke telplaatjes met wat leuke grapjes erin verwerkt. (De aanzoeken )

In Alice in Wonderland leert je kindje tien kleuren aan de hand van herkenbare Alice personages en items; wit konijn, groene kikker… Ook hier weer links de tekst, op een rustige achtergrond met mooie print, het woord van de genoemde kleur in die betreffende kleur, en rechts de illustratie waarin de kleur centraal staat. Maar niet met alleen de genoemde kleur, er zijn nog veel meer kleuren te zien en dus te benoemen (misschien wat verwarrend voor een kleintje? Ik vind het wel heel erg mooi, haha!).

Echt zo leuk gedaan bij allebei de babyboekjes! Een genot voor het oog! En niet alleen voor de kleintjes…  Wat is dit een geweldig mooie en leuke manier om de jongsten al kennis te laten maken met klassiekers. Ik zie wel ansichtkaarten voor me van deze heerlijke illustraties!

Er zijn in het Engels trouwens nog véél meer delen in deze serie (kijk maar) en ik hoop van harte dat deze twee vrolijkmakende Nederlandse BabyLit-boekjes aanslaan, en dat er nog meer bij Karmijn zullen verschijnen! Ik voel weer een verzameling aankomen…

Trots & Vooroordeel en Alice in Wonderland (BabyLit)
ISBN 9789492168283 & 9789492168276 – Uitgever: Uitgeverij Karmijn – 20 pagina’s – Verschenen: december 2018 – Tekst: Jennifer Adams – Illustraties: Alison Oliver – Leeftijd: 1+

2 thoughts on “Literaire Babyboekjes

  1. Zo schattig! Ik hoop dat The wonderful wizard of Oz en Little women ook nog vertaald worden, ik houd deze boekjes even in gedachte voor de ‘Maand van de klassieker’ 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.