Remco leest: Red War – Vince Flynn & Kyle Mills

Hij draaide zich om en tuurde naar de horizon. Het duurde een paar seconden voordat hij een stipje boven de bergen zag.
‘Er is een laptop aan boord met een volledige briefing.’ 

Korte inhoud
Mitch Rapp moet alle zeilen bijzetten om te voorkomen dat de ernstig zieke Russische leider een allesvernietigende oorlog tegen het Westen begint.

Als de Russische president Kroepin erachter komt dat hij een ongeneeslijke hersentumor heeft, is hij vastbesloten aan de macht te blijven. Het eerste wat hij doet, is alle tegenstanders in zijn land vermoorden of op laten sluiten. Daarna richt hij zijn pijlen op het buitenland: een oorlog met het Westen is onafwendbaar.

Als CIA-directeur Irene Kennedy verneemt hoe ernstig het met Kroepins gezondheid is gesteld, begrijpt ze dat hij niets te verliezen heeft. De enige manier om een conflict met mogelijk miljoenen slachtoffers te voorkomen, is Mitch Rapp met een levensgevaarlijke opdracht naar Rusland sturen. 

Auteur
Vince Flynn schreef meer dan tien New York Times-bestsellers en zijn boeken werden in meer dan twintig landen vertaald. Zijn actiethrillers worden door de CIA aan zijn medewerkers aangeraden vanwege hun accuratesse en geloofwaardigheid.
Co-auteur Kyle Mills is een New York Times-bestsellerauteur van actiethrillers. Zijn vader was directeur van Interpol en een grote inspiratie voor zijn boeken. Mills heeft nauw contact met de intelligence community waardoor zijn boeken ongelooflijk realistisch zijn.”

Remco leest
Mitch Rapp gaat een schuld inlossen die hij bij een andere huurmoordenaar heeft en raakt daardoor betrokken bij de ondoorgrondelijke gangen van een doodzieke en daardoor voor zijn macht vrezende president. Een kat in het nauw maakt rare sprongen…
Als het duidelijk wordt voor de CIA waarom president Kroepin zulke rare beslissingen neemt en hij niets te verliezen heeft, wordt Mitch gevraagd om hier een einde aan te maken. Hiervoor moet hij op levensgevaarlijke missie naar Rusland, naar een afgelegen, vergeten opslagplaats van de Sovjetkrijgsmacht.

Wat was dit weer een fijn deel in de Mitch Rapp-serie! (overigens goed los te lezen.) Door de wisselende perspectieven krijg je van beide kanten van het verhaal wat mee, maar pas op het einde van het verhaal vallen alle puzzelstukjes op hun plaats.
Het verhaal en de personages voelen heel realistisch en het doet je echt afvragen wat gedachtenkronkels van hooggeplaatste personen, die zomaar hun gang kunnen gaan, teweeg kunnen brengen.
Een lekker spannend verhaal dus wat me niet alleen flink heeft vermaakt, maar me ook aan het denken heeft gezet. Kom maar op met een volgend Mitch Rapp-avontuur! 

Red War
ISBN 9789045218113 – Uitgever: Karakter – 352 pagina’s – Verschenen: oktober 2018 – Vertaald door: Peter de Rijk – Deel in de Mitch Rapp-serie

[bol_product_links block_id=”bol_5c4482f43b675_selected-products” products=”9200000095604976″ name=”red war” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.