Remy leest: Fantasia XIII & Bungelend aan een staartje – Geronimo Stilton

Mijn 13e reis naar Fantasia… Te magisch om te missen!

We ontvingen weer hele mooie boeken van Uitgeverij De Wakkere Muis en Remy, gek op Geronimo Stilton, begon meteen in Bungelend aan een staartje – een samenleesboek, maar hij kon hem gewoon helemaal zelf lezen – en hij wilde graag dat ik daarna Fantasia XIII ging voorlezen (maar hij wil er graag zelf over vertellen ): 

‘Het is de Helse Heks Dondersteen geweest, koningin van Rotsvast’, vertelde Alyssum. ‘Een duister rijk, waar alles, maar dan ook alles van steen is… zelfs de wolken!’
BRRR, SNORHARENTRILLER!

Fantasia XIII: Het Drakeneiland
“En weer weet een heks heel Fantasia op zijn grondvesten te doen schudden: heks Dondersteen heeft vijf inwoners van het rijk Lotusbloem ontvoerd en houdt ze in haar versteende rijk vast. Om de vijf te bevrijden moet de Ridder zonder Vrees of Blaam hulp vragen aan wezens bij wie hij het liefst zo ver mogelijk uit de buurt blijft: vijf drakenstammen met elk een bijzondere gave, die allemaal op het drakeneiland wonen. Voor Geronimo zit er niets anders op; hij raapt zijn moed bij elkaar en gaat op pad …

Zoals je gewend bent zit ook dit dertiende boek uit de Fantasia-serie vol leuke extra’s, waaronder 3D en de enorm populaire kras- en ruikpagina’s!”

‘De legende heeft het alleen over een ridder en vijf draken, dus je moet alleen gaan dit keer.’

‘Ik ben het, professor Ampère Volt! Geronimo, ik heb je hulp nodig!’ 

Bungelend aan een staartje (samenleesboek AVI-M3)
“Geronimo krijgt een mysterieus bericht van professor Volt op zijn telefoon. ‘Breng mijn dagboek naar het Himalaya-gebergte’, ‘de yeti’ en ‘levensgevaar’ is alles wat hij eruit op kan maken. Wat is er toch aan de poot? Hij besluit een zoektocht op touw te zetten en neemt ook Thea, Klem en Benjamin mee. Al snel doet het drietal ontdekkingen waar ze niet op hadden gerekend …

Samen lezen is niet alleen erg gezellig, het werkt ook stimulerend voor kinderen en het bevordert het taalbegrip! Op elke pagina kan de beginnende lezer een paar zinnetjes van de voorlezer overnemen (van AVI-niveau Start tot M3).”

Ik vertrok, op zoek naar professor Volt. Uit naam van de vriendschap. Ik ben een muis met karakter!

Remy (7) leest
Niet alleen Remy is fan van Geronimo, ook ik blijf de verhalen Fantasiastich vinden! Zo avontuurlijk en grappig iedere keer weer en altijd die leuke speelse vormgeving… En de Fantasia-boeken zijn echt een genot voor het oog, zo kleurrijk en magisch mooi! (Geen genot voor de neus alleen ).

Waar gingen de boeken over?
Fantasia XIII: Geronimo komt weer ineens in Fantasia terecht en daar moet hij vijf prinsessen redden, maar eerst moet hij vijf speciale draken zoeken en dan samen de heks verslaan.
Bungelend aan een staartje: Geronimo moet op zoek naar professor Volt die bij de yeti’s is om een baby-yeti te helpen.

Welke vond je het leukst en waarom?
Fantasia, omdat die speciale bladzijdes heeft en het zijn altijd hele leuke en spannende verhalen.

Wat vind je van de illustraties in de boeken?
Heel mooi! Ik vond de mooiste in Bungelend aan een staartje, die met de mammoet en met de baby-yeti!

Wat vind je van het idee van zo’n samenleesboek?
Leuk bedacht! Zo kunnen kinderen beter leren lezen. Maar ik hoef het niet meer zo te doen.

Wat vind je zo leuk aan de Geronimo-boeken?
Dat Geronimo elke keer zulke grappige avonturen beleeft!

Wat vind je van de speciale pagina’s in de Fantasia-boeken?
Heel leuk!! Ik vind de stinkpagina’s het leukst! Die stinken echt heel erg!!

Zou je alle Fantasia-boeken uit de serie willen lezen en hebben?
Ja! Ik vind ze gewoon zó leuk!!

Heb jij al eens een Geronimo-boek gelezen?
Veel leesplezier!
-X- Remy (& Judith)

Fantasia XIII / Bungelend aan een staartje
ISBN 9789085924999 / 9789085925019 – Uitgever: De Wakkere Muis – 313 / 118 pagina’s – Verschenen: oktober / november 2018 – Vertaald uit het Italiaans door: Loes Randazzo – Deel 13 in de Fantasia-serie – Leeftijd: 7+ / 4+

[bol_product_links block_id=”bol_5c4454ccec787_selected-products” products=”9200000095557435,9200000095557258″ name=”geronimo” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.