Remco leest: Opgejaagd Wild – Wouter Helders

Het rode stipje gleed over de witte muur. Zoekend. Speurend. Als een door de geur van een bloem aangetrokken bij, bewoog het stipje zich langzaam door de keuken.

Korte inhoud
Wanneer een eindoefening in de jungle van Frans-Guyana ontaardt in een gevecht met dodelijke afloop, is de militaire carrière van Sam de Wild voorbij. Als na enkele maanden de bodem van zijn spaarpot in zicht komt, is de ex-commando de wanhoop nabij. Dan krijgt Sam een kans uit duizenden: hij wordt gerekruteerd als huurling. Een goed betaalde baan, met een nobel doel. Samen met een groep elite-huurlingen moet hij een grensoverschrijdend nationaal park, een laatste toevluchtsoord voor bedreigde diersoorten, beveiligen tegen stropers. Toch blijken ook hier duistere krachten aan het werk. Al snel wordt Sam gezocht voor moord en moet hij, opgejaagd door zijn voormalige collega’s, rennen voor zijn leven. Hij weet fotografe Emma Young met een leugen te overtuigen hem te helpen, maar die leugen blijkt hem, net als zijn achtervolgers, al snel in te halen … 

Auteur
“Wouter werkte jarenlang als militair journalist voor het ministerie van Defensie en bezocht in die functie verschillende uitzendgebieden. De dingen die hij zag, hoorde en meemaakte vormen een onuitputtelijke bron van inspiratie. Zijn thrillers zijn dan ook doorspekt met realisme en feiten, ingebed in een rijke fantasie.

Zijn debuut, Machtstrijd, haalde de shortlist van de Diamanten Kogel en won de Hebban Thriller debuutprijs. Verraad, Wouters tweede thriller, werd door ThrillZone genomineerd voor beste Nederlandstalige Thriller. Opgejaagd Wild is het derde deel uit de Sofie Lafleurreeks.”

Remco leest
Als Sam onterecht ontslagen wordt uit het leger en op zoek moet naar ander werk komt hij in Afrika terecht om als huurling mee te helpen aan de bescherming van wilde dieren in een groot grensoverschrijdend natuurreservaat. Zijn vaardigheden als ex-commando zorgen ervoor dat hij gelijk met open armen wordt ontvangen door zijn nieuwe collega’s, maar niet iedereen is even blij met zijn doortastend optreden.
Ondertussen in België is journaliste Sofie in de ban geraakt van de omstandigheden die gezorgd hebben voor Sam zijn ontslag…

De perspectieven van Sam en Sofie wisselen elkaar steeds af waardoor je steeds meer betrokken raakt bij het reilen en zeilen van beide personages. Per hoofdstuk wordt keurig aangeven waar deze zich afspeelt dus het is altijd duidelijk over wie het hoofdstuk zal gaan.
Dit was mijn eerste kennismaking met Wouter Helders en ik moet zeggen, die is goed bevallen! Ik heb er geen moment ‘last’ van gehad dat ik in deel 3 van een reeks ben ingestapt. De vlotte schrijfstijl van Wouter zorgde er ook voor dat deze spannende thriller snel weglas.
Kortom: een geslaagde eerste kennismaking en wellicht zal ik vaker een boek van Wouter uit de (virtuele) boekenkast pakken!

Opgejaagd Wild
ISBN 9789491875687 – Uitgever: LetterRijn – 320 pagina’s – Verschenen: september 2018 – Deel 3 in de Sofie Lafleur-reeks

[bol_product_links block_id=”bol_5bc594f05a725_selected-products” products=”9200000096445061,9200000098393387″ name=”opgejaagd” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One thought on “Remco leest: Opgejaagd Wild – Wouter Helders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.