Handboek voor bijenfans – Gerard Sonnemans & Jasper de Ruiter

Wij dagen je uit om kennis te maken met onze beste vriendin, de bij. Ontdek hoe mooi en slim ze is. Wat doet ze om onze wereld leefbaar te houden? En hoe hard heeft ze onze hulp nodig om die rol te blijven vervullen?

Korte inhoud
De bij is misschien (nog) niet zo populair als een held op voetbalschoenen of een zangeres met een gouden stem. Maar als je haar beter leert kennen, ontdek je dat de bij een absolute kampioen is. Belangrijker dan welk menselijk idool ook. Niets of niemand brengt zo veel leven, kleur en smaak in de wereld als deze kleine krachtpatser.
En dan hebben we het echt niet alleen over die pot met heerlijke honing. Door haar bijzondere samenwerking met de bloemen vormt de bij een onmisbare schakel in al wat leeft. Dit boek neemt je mee in de fascinerende wereld van de bij. Lees het en word ook bijenfan! 

Als de bij verdwijnt, raakt het natuurlijk evenwicht ernstig verstoord. De hele voedselketen van planten en dieren zou in gevaar komen.

Auteur & illustrator
Gerard Sonnemans schreef in twintig jaar tijd een schat aan verhalen en informatieve boeken voor de jeugd. Ze gaan over kinderen uit verre landen of uit het grijze verleden, maar even vaak blijven de onderwerpen heel dicht bij huis. Zoals in dit boek, dat een lofzang is op de bijen in zijn tuin.
www.gerardsonnemans.nl

Jasper de Ruiter is bekend als natuurillustrator van onder meer verschillende herkenningskaarten en het boek ‘Alle kinderen naar buiten’. Als eigenaar van ‘De Speurzoekers’ stimuleert hij kinderen de natuur zelf te ontdekken, door spannende opdrachten, leerzame producten en kinderfeestjes.
www.jasperderuiter.com

Wereldwijd bestaan er meer dan 20.000 bijensoorten. Daarvan komen er ongeveer 350 in ons land voor…

Mijn mening
Ik ben gek op bijen(soorten) en geniet altijd enorm van die lekkere harige hommels (ja, een lid van de bijenfamilie, leerde ik van dit boek!) die rondzoemen in onze tuin bij de lavendel en de hibiscus!  Ik kan er uren naar kijken… En hoe leuk is het dan om een prachtig boek over bijen te mogen recenseren?!

Wat ziet dit boek er geweldig uit! Heel luxe en kleurrijk. Het boek staat vol met prachtige, levensechte, illustraties waardoor de informatie die je krijgt helemaal gaat leven. En die informatie is ontzettend interessant en heel belangrijk: erg toegankelijk!

Je leert onder andere verschillende soorten bijen kennen, hoe ze eruitzien, hoe ze leven, zich voortplanten en zich gedragen, je leert dat bijen al miljoenen jaren bestaan, dat vrouwtjes de baas zijn, hoe het zit met de bloemetjes en de bijtjes (bijen verzorgen maar liefst 70% van alle bestuivingen van bloeiende planten ter wereld!), hoe je een bijenhotel bouwt, hoe honingbijen te werk gaan, hoe belangrijk bloemen voor bijen zijn en bijen voor de natuur en dat we goed moeten zorgen voor de bijen…
En achterin het boek staat een woordenlijst waar van alles nog eens extra uitgelegd wordt.

 Als je nog geen bijenfan was, dan word je het wel door dit mooie en boeiende boek! Interessant en leerzaam voor jong én oud! 

Bijen houden van bloemen. Zonder bloemen geen bijen. De allerbeste manier om ze te helpen is er dus voor te zorgen dat jouw balkon of tuin vol met geurende bloemen staat.

Handboek voor bijenfans
ISBN 9789491707148 – Uitgever: Uitgeverij Menuet – 174 pagina’s – Verschenen: mei 2018 – Illustraties: Jasper de Ruiter – Leeftijd: 9+

[bol_product_links block_id=”bol_5bc44b32b99b5_selected-products” products=”9200000093224877″ name=”bijenfans” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 thoughts on “Handboek voor bijenfans – Gerard Sonnemans & Jasper de Ruiter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.