Van klein tot groots: Coco Chanel

Dit is het verhaal van het Franse meisje Gabrielle.
Die haar naam later veranderde in Coco Chanel.

Het boek
Het eerste boek uit de serie ‘Van klein tot groots’ volgt Gabrielle Bonheur Chanel, beter bekend als Coco Chanel.

Het boek beschrijft haar leven vanaf haar jeugd als weeskind (waarin ze een genie bleek te zijn met naald en draad) tot haar tijd als cabaretzangeres, hoedenmaakster en uiteindelijk internationaal modeontwerpster. Ze bevrijdde vrouwen uit hun korset en maakte kleding die fijn was om te dragen en waarin vrouwen zich vrij konden bewegen (dansen bijvoorbeeld!). 

Als Coco eindelijk in bed lag, droomde ze van
vormen en patronen. Ze had zoveel 
ideeën!

Mijn mening
Wat een schatje, hè?! Ik was meteen verkocht toen ik dit boek en de serie waar het deel van uitmaakt (“Unieke en krachtige vrouwen die in hun tijd het verschil maakten en dat tegenwoordig nog steeds doen: daarop richt zich onze nieuwe serie prentenboeken Van klein tot groots.”) voor het eerst zag! 

In vogelvlucht laat dit boek jonge lezers kennismaken met modeontwerpster Coco Chanel; een bijzonder meisje dat opgroeide in het klooster, een talent had voor ontwerpen, eerst geld verdiende met naaien en zingen, later een eigen hoedenwinkel opende en comfortabele maar elegante kleding begon te ontwerpen en maken – heel anders dan de mode in die tijd – en daarmee de wereld wist te veroveren.

Achterin het boek staat een wat uitgebreidere biografie van Coco, zodat je een nog beter beeld van haar leven krijgt.

De illustraties zijn ontzettend lieflijk en hebben fijne zachte tinten. Het geheel ziet er ontzettend sfeervol en aansprekend uit.
Wat is dit een leuke manier om de levensverhalen van bijzondere vrouwen uit de geschiedenis toegankelijk te maken voor de jongste lezers! Echt een serie om te gaan sparen en bewaren, en niet alleen voor kleintjes… 

Eind deze maand verschijnt een nieuw deel in deze serie: Audrey Hepburn! Mijn idool, dus kijk er heel erg naar uit! 

Van klein tot groots: Coco Chanel
ISBN 9789051166545 – Uitgever: De Vier Windstreken – 24 pagina’s – Verschenen: juli 2018 – Tekst: Isabel Sánchez Vegara – Illustraties: Ana Albero – Vertaald uit het Spaans door: M.E. Ander – Leeftijd: 6+

One thought on “Van klein tot groots: Coco Chanel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.