Beklemming – Franck Thilliez

‘Ik weet niet wat het betekent of waar het vandaan komt. Die vrouw in mijn droom richt zich tot mij. Ze wil dat ik haar te hulp kom.’ 

Korte inhoud
Camille Thibault is politieagent in Noord-Frankrijk. Sinds haar harttransplantatie droomt ze iedere nacht over een levensechte vrouw in nood. Zou het een herinnering van haar donor kunnen zijn? Camille heeft nog maar één missie: uitvinden welk drama er heeft plaatsgevonden.

Kort daarop worden Henebelle en Sharko thuis gebeld over een nieuwe zaak: een jonge vrouw, bijna blind, jarenlang in het donker vastgehouden, in een boom. Al snel leidt alhet bewijs in de richting van een vrouwelijke politieagent in Noord-Frankrijk… Heeft Camille hier iets mee te maken? 

‘De brandweer heeft net een vrouw bevrijd die het slachtoffer van langdurige opsluiting lijkt te zijn…’ 

Auteur
“Franck Thilliez (1973) verwierf internationale faam als schrijver van thrillers als Zwanenzang, Het gruwelhuis en De schakel. Wetenschap en spanning worden in zijn boeken op ingenieuze wijze met elkaar verbonden. Zijn boeken zijn wereldwijd vertaald en verfilmd.”

‘Het hart zou herinneringen, karaktertrekken, voorkeuren doorgeven die niet van u maar van uw donor zijn. Dat wordt celherinnering genoemd.’ 

Mijn mening
Ik was blij verrast toen deze thriller op de mat viel, want ik heb vroeger een aantal – ik denk zijn eerste vier – boeken van Franck Thilliez verslonden en was hem een beetje uit het oog verloren. Nu kon ik dus opnieuw kennismaken! 

Noord-Franse agente Camille Thibault heeft een harttransplantatie ondergaan en heeft sindsdien levensechte nachtmerries over een gevangenzittende vrouw die haar om hulp vraagt. Ze wil op zoek gaan naar wie haar donor geweest is om zo op het spoor van die vrouw te raken, maar erg makkelijk is het niet. Ze moet zich in heel wat bochten wringen om erachter te komen wiens hart ze in zich draagt en wat er met die vrouw gebeurd is… Maar: ze heeft toch niets te verliezen!
Ondertussen heeft inspecteur ‘commissaris’ Franck Sharko te maken met een vrouw die na een storm bij toeval ontdekt is in een ondergrondse bunker onder een boom. Ze lijkt daar héél lang gezeten te hebben. Wie heeft haar daar vastgehouden? En waarom?
Sharko’s vrouw Lucie Henebelle hoort zich er eigenlijk niet mee te bemoeien, maar ze wil na haar zwangerschapsverlof zo graag weer aan het werk dat ze zich stiekem bezighoudt met de zaak én belangrijke dingen ontdekt.
Algauw kruisen de onderzoeken van Sharko en Camille zich en rijst de vraag: is Camille een verdachte of kunnen ze hun krachten bundelen om Het Kwaad te bestrijden?

De gevonden vastgehouden vrouw en de zoektocht van Camille naar haar donor zijn nog maar het tipje van de ijsberg… In deze gruwelijk spannende thriller gaat het echt van Kwaad tot erger. Het verhaal is zó spannend en meeslepend, en leest zo heerlijk vlot, dat er gewoon geen stoppen meer aan is als je er eenmaal in meegezogen wordt. Ik móést door en door en door om te weten wat het volgende zou zijn wat ze zouden ontdekken en waar het uiteindelijk heen zou gaan met het verhaal. Grotendeels wordt het verhaal afgerond, maar er blijven genoeg lijntjes open voor een vervolg, en daar ben ik héél blij mee! Mede door de superfijne en boeiende personages! 

Beklemming is gewoon echt, ja sorry: een enorm beklemmende thriller! Ik weet weer waarom ik de boeken van Thilliez zo ontzettend goed vond! Het wordt dus hoog tijd om eens een lijstje te maken met welke boeken van Thilliez ik nog moet lezen, vervelend zeg… 

Beklemming
ISBN 9789401609227 – Uitgever: Xander Uitgevers – 447 pagina’s – Verschenen: juni 2018 – Vertaald uit het Frans door: Félice Portier

[bol_product_links block_id=”bol_5b9774b8b73ad_selected-products” products=”9200000089517907,9200000089417717″ name=”beklemming” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One thought on “Beklemming – Franck Thilliez

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.