Her name was Rose – Claire Allan

It should have been me. I should have been the one who was tossed in the air by the impact of a car that didn’t stop.

Korte inhoud
Her name was Rose. You watched her die.
And her death has created a vacancy.

When Emily lets a stranger step out in front of her, she never imagines that split second will change her life. But after Emily watches a car plough into the young mother – killing her instantly – she finds herself unable to move on. And then she makes a decision she can never take back. Because Rose had everything Emily had ever dreamed of. A beautiful, loving family, a great job and a stunning home. And now Rose’s husband misses his wife, and their son needs a mother. Why couldn’t Emily fill that space? But as Emily is about to discover, no one’s life is perfect … and not everything is as it seems.

Broke and homeless. With a mild drink problem. An addiction to prescription medication, in hiding from a man who wanted to cause me actual physical harm and nursing a very heavy dose of guilt about the death of Rose Grahame.

Auteur
“Claire Allan is an Irish author who has previously written women’s fiction. A former journalist, this is her first psychological thriller.”

I read every word. Facebook had become my window on the outside world –  a world I was starting to feel like I could become a part of again.

Mijn mening
Van Van Ditmar Boekenimport kreeg ik weer een heel gaaf uitziende ‘proof copy’ van een Engelstalige thriller die 28 juni verschijnt. De omslag met zijn knallende kleuren (mijn lievelings: turquoise en roze) en prikkelende tekst – ‘Her name was Rose. You watched her die.’ – zorgden ervoor dat ik meteen viel voor dit boek! Voldeed het aan mijn verwachtingen?

Emily, een eenzame vrouw met een angststoornis, is getuige van een ‘hit & run’. De vrouw die ze voorliet bij het verlaten van een lift wordt geschept bij het oversteken en is op slag dood. Had Emily, die als de dood is voor haar ex, het slachtoffer moeten zijn?
De vrouw, Rose Grahame, laat een gebroken man achter, auteur Cian Grahame, en een bijna twee jaar oud zoontje, Jack. Dit alles vindt Emily op Facebook, waar ze na het traumatische gebeuren op zoek is gegaan naar Rose.
Rose’s ogenschijnlijk perfecte leventje wordt een obsessie voor Emily en nadat ze ontslagen wordt, solliciteert ze op de oude baan van Rose. Misschien als ze in haar voetstappen treedt, kan ze een beetje van haar geluk meepakken?
Ook bij Cian en Jack is er een gat gevallen wat Emily maar al te graag opvult…

Zij hád het perfecte leventje. Zij wílde het perfecte leventje.

Het verhaal greep me meteen, want meteen in de eerste zinnen ben je getuige van het ongeluk. En dan van de groeiende obsessie van de getroebleerde Emily voor het perfecte Facebook-leventje van Rose. Je vraagt je af waar het heengaat met het verhaal: is Emily een psychopaat? Heeft ze echt reden om bang te zijn voor haar ex? Kan ze wel maken wat ze allemaal doet om een beetje Rose te worden?
Ik voelde me heel ongemakkelijk bij wat Emily allemaal deed, maar aan de andere kant voelde ik ook sympathie voor haar en gunde ik haar een happy end. Knap neergezet personage!

Natuurlijk komt langzaam aan het licht dat niets en niemand perfect is, maar voor de ontknoping word je eerst nog een paar keer op het verkeerde been gezet…
Een debuut dat smaakt naar meer! Een verrassende thriller, waarin niets is wat het lijkt.

Her name was Rose
ISBN 9780008275051 – Uitgever: Avon. (HarperCollins) – 352 pagina’s – Verschijnt: 28 juni 2018 – Via: Van Ditmar Boekenimport

[bol_product_links block_id=”bol_5b2786ba5e205_selected-products” products=”9200000082079055″ name=”rose” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 thoughts on “Her name was Rose – Claire Allan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.