Het ongelukproject – Julie Buxbaum

Intussen zul je wel begrepen hebben dat ik anders ben. Het duurt meestal niet zo lang voordat mensen dat doorhebben.

Korte inhoud
David houdt van feiten, getallen en zijn notitieboekje. Zit al 622 dagen alleen tijdens de schoolpauze.
Kit gaat voor het eerst weer naar school nadat haar vader is verongelukt.

Sinds haar vaders dood, weet Kit niet meer hoe ze met haar vriendinnen moet praten. In de pauze gaat ze daarom naast David zitten in de hoop met rust gelaten te worden. Maar Davids vreemde directheid blijkt juist een verademing. Zo ontstaat een wonderlijke vriendschap.
Als Kit en David samen ‘Het ongeluk project’ opstarten om meer te weten te komen over het auto-ongeluk van Kits vader, hebben ze geen idee wat dit teweeg brengt. Kan hun vriendschap de waarheid overleven?

Niemand hier begrijpt wat ik doormaak. Hoe zou dat ook kunnen? Ik begrijp het zelf niet eens.

Auteur
“Julie Buxbaum (1977) groeide op in New York en studeerde aan de Harvard Law School. Ze woont nu in Los Angeles, in Amerika. Als bijbaantje tijdens haar studie moest ze mensen heel erg lang wakker houden in een laboratorium waar werd onderzocht hoe mensen slapen.
Vertel me drie dingen was Julies YA-debuut. Ze kreeg het idee voor dit boek toen ze een anonieme e-mail kreeg.
Eerder schreef Julie Buxbaum twee romans voor volwassenen.”

Het is een schatje.
Min of meer.
Maar het blijft wel David Drucker.

Mijn mening
Wat een gave cover, hè! Zo lekker fris en aantrekkelijk  En het verhaal was ook al zo fijn!!

David is anders dan zijn schoolgenoten, zijn hersenen werken gewoon anders. Altijd sleept hij zijn notitieboekje mee, waarin hij van alles opschrijft waarmee hij de mensen en de wereld om zich heen wat beter kan begrijpen. Hij zit iedere dag alleen in de schoolpauze, maar daar komt verandering in als de rouwende Kit ineens naast hem komt zitten.
Sinds haar vader verongelukte begrijpt Kit de wereld ook niet meer en normaal doen met haar vriendinnen lukt niet. De stille, slimme en zeer directe David is precies wie ze nu nodig heeft. En zo komt ze erachter dat hij eigenlijk een hele leuke jongen is…
David gaat Kit helpen uitzoeken of het ongeluk van haar vader voorkomen had kunnen worden. Ze starten samen Het Ongelukproject. Maar zal de uitkomst Kit wel helpen in haar rouwproces?

Ik heb dit boek in één ruk uitgelezen, ik moest wel, ik kon niet stoppen. Het verhaal is lief, zit vol humor en is daarnaast enorm aangrijpend. Je wordt echt meegezogen in de wereld van David (die asperger heeft) en in het verdriet van Kit. Twee tieners wiens werelden anders zijn dan die van anderen en wiens levens op een heerlijke manier verstrengeld raken.
Wat een fijne en levensechte personages! Wat een mooi verhaal! Ik heb zo intens genoten… En dat ik al een voorgevoel had over de afloop deed helemaal niets af aan het genot.

Ik zou zelf wel wat meer als David willen zijn, meer het hart op de tong; gewoon zeggen waar het op staat zonder je zorgen te maken over wat de ander van je denkt… #teamDavid  (ben stiekem zelf een beetje verliefd op hem geworden)

‘Die botte eerlijkheid van jou voelt… bizar goed.’

Het ongelukproject
ISBN 9789026144561 – Uitgever: De Fontein – 336 pagina’s – Verschenen: januari 2018 – Originele titel: What to say next – Vertaald door: Marie-Louise van Dongen – Leeftijd: 13+

[bol_product_links block_id=”bol_5b051476439fb_selected-products” products=”9200000079578833″ name=”ongelukproject” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

4 thoughts on “Het ongelukproject – Julie Buxbaum

  1. Ik ben hier al sinds afgelopen zomer heel benieuwd naar, maar ik laat hem steeds liggen. Deze week heb ik een WWW-Wednesday met een poll waarin dit boek ook staat. Want ik kan niet kiezen welk boek ik wil lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.