Mijn M.J. Arlidge bingeread

dwong de slachtoffers een duivels spel van iene, miene, mutte te spelen …

#arlidgebingeread
Aangezien ik deel 5 in de Helen Grace-serie al eens ontving van de uitgeverij en meteen las, ook al was het niet het begin van de serie (ik was te nieuwsgierig!), en ik ondertussen ook deel 6 & 7 ontvangen had, besloot ik om de missende 4 delen aan te schaffen en de hele reeks achter elkaar te gaan ‘bingereaden’! Ik nam ze dus mee op meivakantie en las ze daar alle 6. Vóór de vakantie las ik de prequel, het korte verhaal Schuitje Varen, extra leuk nu ik meteen door kon.

… had zonder scrupules gedood (…). Ze als muizen in de val laten lopen. Dan piepten ze wel anders.

Deel 1 & 2
Ik ga niet heel erg inhoudelijk in op de boeken omdat je met deze reeks al gauw spoilers weggeeft en dat wil ik voorkomen!
De beschrijvingen van Iene miene mutte & Piep zei de muis vind je hier & hier. (Let op: als je de voorgaande delen nog niet gelezen hebt, kunnen de korte inhouden spoilers bevatten!)

In deel 1 maak je kennis met de intrigerende hoofdpersoon Helen Grace, Inspecteur Moordzaken bij de politie in Southampton. Ze heeft veel boeiende kanten aan haar persoonlijkheid die je graag verder wilt ontdekken. Ook heeft ze duidelijk een masker op, je komt er langzamerhand achter waardoor dat komt. Haar heftige verleden speelt daar een grote rol in…
Het spannende verhaal, over een moordenaar die steeds 2 slachtoffers kiest en ze laat kiezen wie van de 2 er dood moet zodat de ander kan overleven, leest supervlot, heeft lekkere korte hoofdstukken en is meeslepend van begin tot eind. En zelfs daarna! Want je wilt meteen door… (en dat deed ik dus ook!)

In deel 1 stonden Helen’s collega’s Charlie en Mark centraal, in deel 2 is dat Tony (& Charlie ook wel wat), zo leer je haar collega’s ook beter kennen, net als Helen zelf.
In dit weer super spannende deel worden vreemdgaande mannen bruut vermoord en krijgt Helen, die nog steeds de gebeurtenissen uit het vorige boek aan het verwerken is, het aan de stok met haar baas…
Een zeer sterk verhaal vol vaart! De verhalen spelen zich ongeveer een jaar na elkaar af, dus gaan niet direct door na de gebeurtenissen ervoor, maar het is allemaal nog wel vers.


Deel 3 & 4
De beschrijvingen van Pluk een roos & Klikspaan vind je hier & hier.

In deel 3 wordt een jonge vrouw wakker in een kelder, ze is ontvoerd, maar door wie en waarom? Ook wordt er een vrouw gevonden die al jaren dood blijkt, maar zonder dat de familie wist dat ze vermist was: ze ontvingen nog gewoon berichtjes… Naast deze zaak vecht Helen nog altijd tegen demonen uit het verleden. In dit boek meer aandacht voor haar rancuneuze baas en ‘pain in the ass’ Emilia, een journaliste die er ook in ieder boek bij is. Weer een ontzettend spannend verhaal, een echte race tegen de klok!

In deel 4 staat Southampton in brand; in eerste instantie tast de politie in het duister en lijken de branden willekeurig, maar dat zijn ze uiteraard niet, er zit ergens een patroon in verborgen…
Charlie en rechercheur Sanderson zijn de belangrijkste personages naast Helen in dit boek. De keiharde en eigenzinnige Helen wordt steeds menselijker naarmate de boeken vorderen, je krijgt meer en meer zicht op wat voor persoon er achter haar masker verborgen zit.
Dit deel vond ik als enige iets minder spannend dan de andere delen. Wat overigens niet betekent dat ik het boek makkelijk weg kon leggen en niet meteen door wilde met het volgende deel…

Dit waren meedogenloze, ijskoude moordenaars die geen enkele genade kenden.

Deel 5, 6 & 7
De beschrijvingen van Naar bed, naar bed, Wie niet weg is & Klein klein kleutertje vind je hier, hier & hier.

Deel 5 las ik vorig jaar al, de recensie lees je hier. Door het lezen van dat boek raakte ik geïntrigeerd door Helen Grace en wist ik zeker dat ik de hele serie wilde gaan lezen.
Bij het lezen van deel 6 kwam er gelukkig genoeg terug van deel 5 om alles te kunnen volgen. Helen moet zien te overleven op een duistere plek waar ze op niemand echt kan vertrouwen. Zij kan ieder moment het volgende slachtoffer zijn van de moordenaar die er rondloopt…
Wat een grimmig deel! Weer vol vaart, spanning en geweldige wendingen. Zeker één van de spannendste verhalen in de reeks. Ik dacht na de vorige delen dat het bijna niet beter kon, maar dat kon dus wel! En dan moest deel 7 nog komen…

Deel 7, waarin op het eerste oog willekeurige slachtoffers vallen en Helen in een race tegen de klok met haar team op zoek moet naar de dader voordat er meer doden vallen, is ook al zo spannend! Dit keer speelt het verhaal zich in het tijdsbestek van 1 dag af, maar dan wel 1 dag die voelt als een eeuwigheid en waarin ontzettend veel gebeurt.
Dit is het enige verhaal waarbij ik een stuk echt met een brok in mijn keel heb zitten lezen. Het verhaal was niet alleen meeslepend door de spanning, maar ook door de gevoelens die het opriep.
Na het lezen van dit recentste deel ben ik in een Arlidge-gat gevallen. Ik wil meer Helen Grace! En ik wil het nu!

Stuk voor stuk zijn deze boeken spannend, meeslepend en erg sterk. En ik vind de titels ook zo gaaf bedacht! Iedere keer ben ik benieuwd naar wat ze nog meer weten te bedenken. En de covers, wow, stuk voor stuk heel gaaf en perfect passend bij het verhaal. Ik ben fan!

Heb jij ze allemaal al gelezen?
-X- Judith

6 thoughts on “Mijn M.J. Arlidge bingeread

  1. Leuk dit! Ik begon met Klikspaan (toen kwam ik er later achter dat het een serie was ;)) En toen ben ik die erna gaan lezen en uiteindelijk eindigde ik bij de voorganger van Klikspaan :p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.