Naar bed, naar bed – M.J. Arlidge

‘Dit gaat niet om liefde,’ fluisterde zijn overweldiger. ‘Dit gaat om háát.’

(Let op, deze recensie kán spoilers bevatten als je nog niet bij bent met de serie!)

Korte inhoud
Helen Grace heeft al genoeg persoonlijke tragedies meegemaakt, maar als het lijk van een bekende in een nachtclub wordt gevonden, komt het moordonderzoek opeens wel heel dicht bij haar eigen leven. Helen zwijgt in alle talen over haar connectie met het slachtoffer en werkt als een bezetene om de dader te vinden.
Als er een tweede slachtoffer valt, wringt Helen zich in zo veel bochten dat alles op scherp komt te staan en ze een onmogelijke keuze moet maken. Vertelt ze over haar privéleven of besluit ze te liegen om de aandacht van zichzelf af te houden?

Deze arme ziel was haar vriend. Haar meester.

Auteur
M.J. Arlidge schrijft al vijftien jaar voor verschillende Britse crimeseries. Iene Miene Mutte was zijn debuut als thrillerauteur en werd lovend onthaald door pers en publiek. Inmiddels heeft hij al zes boeken geschreven met de intrigerende inspecteur Helen Grace in de hoofdrol, waarvan er al vijf bij Boekerij in vertaling verschenen.

… ze moest een sluwe en ongrijpbare seriemoordenaar vangen en er tegelijkertijd voor zorgen dat ze niet ontmaskerd werd, wat een reële dreiging was.

Mijn mening
Ik ontving dit recensieboek onverwachts en was daar heel blij verrast mee, deze serie stond al een tijdje op mijn wensenlijst namelijk. Nu ik dan het vijfde deel ontving zou dat mijn eerste kennismaking worden met Helen Grace. Spannend, want zou ik niet teveel missen?

Er wordt op een sm-feest een man vermoord. Aan inspecteur Helen Grace om de zaak op te lossen. Dat wordt wel lastig, want ze blijkt de vermoorde man te kennen… En aangezien ze liever niet teveel over haar privéleven blootgeeft, moet ze dat voor zich zien te houden en de zaak vooral professioneel blijven behandelen.
Ondertussen moet ze hopen dat haar vroegere vriendin Emilia, een keiharde journaliste, niet bekendmaakt wat ze weet over het leven van Helen. En daarnaast is er nog de rivaliteit die er heerst tussen brigadiers Sanderson en Brooks, wat weer spanning oplevert in de vriendschap tussen Brooks en Helen.
En de dader lijkt ongrijpbaar…

Wat leest dit boek heerlijk snel weg! Het heeft korte hoofdstukken, daar hou ik wel van, en veel perspectiefwisselingen. Dat laatste kan verwarrend zijn, maar dat was het in dit geval niet. Het zorgde er vooral voor dat de spanning er constant in bleef omdat je meerdere kanten van het verhaal meekreeg en meerdere personages goed leerde kennen. Het verhaal en de personages kwamen hierdoor heel goed tot leven en het wist me mee te doen leven en mee te slepen.

En wat is het verhaal spannend! De spanning loopt op, de klok tikt en dan nog Helens innerlijke strijd en het feit dat het wel erg persoonlijk lijkt te worden…
Het einde was echt bloedstollend spannend. Helaas heeft het boek wel een open einde, dus er zit niks anders op dan reikhalzend uit te kijken naar deel zes in de serie… Die wil ik zeker lezen, want ik vond het een erg geslaagde kennismaking! De eerste vier delen hoop ik ook nog te lezen, want ik wil de voorgeschiedenis wel beter leren kennen en daarmee Helen ook. Ik miste geen cruciale info om dit verhaal goed te volgen gelukkig.

Op naar deel zes! (en voor mij één, twee, drie en vier 😉 )

Naar bed, naar bed
ISBN 9789022578599 – Uitgever: Boekerij – 368 pagina’s – Verschenen: juni 2017 – Originele titel: Little Boy Blue – Vertaald door: Harmien Robroch – Deel 5 in de Helen Grace-reeks

3 thoughts on “Naar bed, naar bed – M.J. Arlidge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.