Schuitje varen – M.J. Arlidge

Zodra ze achttien was, was Helen naar de politieacademie gegaan, en nu was ze bezig ervaring op te doen op verschillende afdelingen. (…) ze genoot het meest van haar huidige werk bij de verkeerspolitie.

Korte inhoud
De achttienjarige Helen Grace, net nieuw bij de politie, arriveert als eerste op de plek waar een dodelijk ongeluk heeft plaatsgevonden. Haar collega’s zijn ervan overtuigd dat de dood van de jonge man een tragisch ongeluk was. Maar Helen is daar niet zo zeker van.
Wie is hun mysterieuze slachtoffer? Waarom zou hij zijn leven riskeren door over een drukke weg te rennen? Waar rende hij voor weg? Een duister geheim verbergt zich tussen de stille velden van Hampshire, een geheim dat Helen beslist wil ontrafelen.

Waarom had deze geheimzinnige man alles op het spel gezet om deze drukke weg over te steken? En waarvoor – of voor wie – was hij op de vlucht geweest?

Auteur
“M.J. Arlidge schrijft al jaren scenario’s voor verschillende Britse crimeseries. Iene Miene Mutte was zijn debuut als thrillerauteur en werd lovend onthaald door pers en publiek. Inmiddels heeft hij al zeven boeken geschreven met de intrigerende inspecteur Helen Grace in de hoofdrol.”

Helen wist dat ze hier niet naartoe had moeten gaan, maar ze had het toch gedaan en was vastbesloten antwoorden te krijgen op haar vragen.

Mijn mening
Ik las een tijdje terug deel 5 uit de Helen Grace-serie, die kreeg ik van de uitgeverij en ik was heel erg benieuwd na alle positieve berichten. De eerste kennismaking beviel wel, dus ik was erg blij toen ik deel 6 en 7 ontving! Maar: series lees ik toch echt het liefst vanaf het begin Γ©n op volgorde, dus ik besloot om de missende delen aan te schaffen en de serie helemaal te gaan lezen (behalve deel 5 πŸ˜‰ ). Binnenkort gaan we op vakantie, dus dat lijkt me een mooi moment voor een Arlidge-‘bingeread’-sessie! En wat is er mooier om alvast mee in de stemming te komen dan de korte prequel Schuitje varen?

We leren hier de 18-jarige Helen Grace kennen, die haar verleden wil vergeten, bij de politieacademie zit en werkervaring aan het opdoen is bij de verkeerspolitie. Ondanks dat het een keiharde mannenwereld is en ze flink wat te verduren krijgt van haar collega’s, voelt ze zich daar prettig: op de motor en in haar pak voelt ze zich vrij.
Op een dag moet ze naar een verkeersongeluk toe; een man is aangereden op de snelweg. Een ongelukkig ongeval zegt men, maar de eigenwijze Helen heeft een hoop vraagtekens bij de zaak en gaat zelf op onderzoek uit. Het spoor leidt haar naar een plek waar dingen gebeuren die het daglicht niet mogen zien. Mensonterende dingen…

Erg leuk om de jonge Helen te leren kennen die nog maar net start bij de politie! Een jonge, maar vroegwijze vrouw met littekens, een gedreven agente, een heethoofd. Duidelijk is meteen al: bij de verkeerspolitie zal ze niet lang zitten!

Door dit super spannende en boeiende korte verhaal heb ik meteen zin om aan de serie te gaan beginnen en Helen nog meer te leren kennen en zien ontwikkelen. Ik kreeg natuurlijk in deel 5 al een beeld van deze boeiende hoofdpersoon, maar ik ben benieuwd hoe ze zo geworden is.
Schuitje varenΒ is een kort maar krachtig (clichΓ©, sorry) verhaal wat zeker doet verlangen naar meer! (en een heel leuk extraatje voor degenen die de reeks verder al wel kennen) Gelukkig heb ik nog zes boeken te gaan πŸ˜‰

Schuitje varen
Dit korte verhaal krijg je gratis bij aankoop van een fysieke M.J. Arlidge titel in de boekhandel. Van 10 april tot en met 10 juli 2018.

2 thoughts on “Schuitje varen – M.J. Arlidge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.