De boer en de dierenarts – Pim Lammers & Milja Praagman

Alles gaat mis op de boerderij:
de boer zoekt eieren bij de varkens,
hij wil de koe scheren, hij probeert de kip te melken.
De dieren snappen er niets van. De boer is toch niet ziek?

Korte inhoud
Alles gaat mis op de boerderij. De boer zoekt eieren bij de varkens, wil de koe scheren en probeert de kip te melken. De dieren maken zich zorgen. De boer is er niet met zijn hoofd bij. Hij is verliefd op de dierenarts! Maar dat durft hij niet goed te zeggen, hij is te verlegen. Gelukkig bedenken de dieren een plan.

Nee, de boer is niet ziek.
Of misschien een beetje?
De boer kan de hele dag maar
aan één iemand denken…

Auteur & illustrator
Pim Lammers (°1993) is opgegroeid op het Friese platteland en schrijft al van kinds af aan. In 2017 verscheen zijn debuut Het lammetje dat een varken is, het allereerste Nederlandse transgender-prentenboek met tekeningen van Milja Praagman.

Milja Praagman is geboren in 1971 en groeide op in Den Dungen. Haar eerste zelfgeschreven prentenboek was Meneer Po. Inmiddels heeft ze meer dan 20 ‘eigen’ prentenboeken. Haar boeken zijn vertaald in het Frans, Duits, Deens, Hebreeuws, Chinees en Koreaans.”


Mijn mening
Het vorige prentenboek over de boer en de dierenarts, waarin het draaide om het lammetje dat een varken is en uiteindelijk zichzelf mag zijn, vond ik prachtig! Zo leuk dat Pim en Milja daar voelden dat er meer was tussen de boer en de dierenarts en er dus nog een verhaal te vertellen was…

De boer is helemaal in de war (in de wolken) en alles op de boerderij gaat mis; hij kan alleen nog maar aan die leuke dierenarts denken! De dieren bedenken een plan om ervoor te zorgen dat de verlegen boer de dierenarts vertelt over zijn gevoelens, zodat het leven op de boerderij weer op rolletjes kan gaan lopen.

Dit verhaal is niet alleen erg grappig, door alles wat de dieren bedenken en waar de boer met zijn roze bril gewoon intrapt, maar ook zó lief! De boer komt wel tig keer bij de dierenarts, maar is gewoon té verlegen om te zeggen dat hij verliefd op hem is. En de dierenarts geeft echt wel de juiste signalen af! Gelukkig werkt het allerlaatste plan van de boerderijdieren wél.

Pim heeft weer een heel aansprekend verhaal geschreven – dit keer over verliefdheid tussen twee mannen en een duwtje in de rug krijgen –  en zo samen met Milja’s fijne warme en kleurrijke illustraties is het weer een zeer aantrekkelijk geheel geworden! Ook hier kan ik alleen maar over zeggen: wat fijn én goed dat dit prentenboek er is. Zo doodgewoon als deze liefde in het verhaal is, zo hoort het in het echt ook te zijn.

De boer en de dierenarts
ISBN 9789462912885 – Uitgever: De Eenhoorn – 32 pagina’s – Verschenen: februari 2018 – Illustraties: Milja Praagman – Leeftijd: 4+

[bol_product_links block_id=”bol_5ad3509f63845_selected-products” products=”9200000087924156″ name=”de boer en de dierenarts” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One thought on “De boer en de dierenarts – Pim Lammers & Milja Praagman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.