Een nieuw begin – Angelique Haak

Een figuur in het zwart die zich over haar heen boog en zijn gezicht dicht bij dat van haar bracht. Hij droeg een bivakmuts.

Korte inhoud
Jennifer Brugman is een gedreven rechercheur met een pijnlijk verleden. Ze wil graag opnieuw beginnen en een baan in haar geboortestad Rotterdam biedt haar die kans. Samen met haar nieuwe collega’s werkt ze aan een heftige moordzaak: het opsporen van een moordenaar die een voorliefde heeft voor Griekse Mythologie en het afstraffen van overspelige vrouwen. Lukt het Jennifer geheim te houden wat haar overkomen is en echt opnieuw te beginnen, als het er steeds meer op gaat lijken dat de Mythologie-moordenaar het op haar gemunt heeft?

Hij haatte hen, al die sloeries die hun mannen bedrogen alsof het de normaalste zaak van de wereld was

Auteur
“Angelique Haak won in 2013 een regionale schrijfwedstrijd ter gelegenheid van de week van het spannende boek. Daarna begon het te kriebelen en besloot ze om een eigen thriller te schrijven. Een nieuw begin is haar thrillerdebuut.”

Mijn mening
Dit boek lag al een tijdje naar me te lonken en nu heb ik hem dan eindelijk van de plank gepakt! Had ik dat maar eerder gedaan… Eenmaal begonnen was er geen stoppen meer aan!

Jennifer is 13 jaar geleden uit Rotterdam weggevlucht en vlucht nu weer terug nadat er wat vreselijks is gebeurd in Groningen, waar ze zich al die jaren veilig voelde. Nu zal ze het verleden, inclusief de mensen die erbij horen, onder ogen moeten komen om ermee in het reine te komen en een nieuw begin te kunnen maken.
Gelukkig kan ze net als in Groningen in Rotterdam aan de slag als rechercheur. Tijd om even rustig in te komen krijgt ze niet, want er is een seriemoordenaar aan het werk; hij lijkt het gemunt te hebben op vreemdgaande vrouwen en maakt gebruik van mythologische symboliek.
De zaak komt wel heel dichtbij als de moordenaar het ook op Jennifer voorzien lijkt te hebben. Kan ze haar verleden nog geheimhouden voor haar collega’s? En is dat verstandig?

Wat is dit een ontzettend spannend en sterk verhaal! Ik werd er echt compleet in meegesleurd en heb ervan gesmuld van begin tot eind. En wat een zenuwslopend einde!
Je voelt tijdens het lezen van dit boek de hele tijd allerlei spanningen: de spanning om de seriemoordenaar, de spanning om wat Jennifer heeft moeten meemaken en nog meemaakt, de spanning om wie er zich misschien verdacht gedraagt en de spanning van de hoofdstukken waarin de dader aan het woord is en waar je zijn plannetjes meekrijgt. En je hoopt bij sommige dingen op een bepaald verloop, maar dan loopt het toch net weer anders…

Een nieuw begin is een debuutthriller die heel goed in elkaar steekt en doet verlangen naar meer! Ik ben benieuwd waar Angelique Haak hierna mee komt. Ik ga het boek sowieso lezen! 🙂

Een nieuw begin
ISBN 9789461093080 – Uitgever: De Crime Compagnie – 350 pagina’s – Verschenen: september 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.