Catfulness: hoe een kat ons kan leren gelukkig en mindful te leven

De toekomst zit alleen maar in je hoofd: waarom zou je je daar nu zorgen over maken?

Korte inhoud
Mensen houden ervan om problemen voor zichzelf te creëren. Ik kom het elke dag tegen, mijn soortgenoten ook. Ze stoppen nooit, en een van hun favoriete taken is om meerdere dingen tegelijk te doen. Ze zijn altijd op zoek naar iets, alsof het leven dat ze hebben niet voldoende is. Ze zeggen dat ze op zoek zijn naar geluk: maar weten ze wel wat geluk is?

Ik vind dat het tijd wordt om jullie mensen de wijsheid bij te brengen. Wij katten kennen de kunst van het leven. We eten wanneer we honger hebben, we slapen als we moe zijn. Het urenlang wachten voor een muizenhol heeft ons geduld geleerd. Het staren naar een aquarium heeft ons meditatie gebracht. En wij weten hoe we onszelf moeten vermaken.

Catfulness is een mindfulness-programma voor menselijke wezens. Als zij meer kunnen leven zoals wij dat doen, dan zal de wereld een stuk serener zijn. Zoals Sigmund Freud zei: ‘Tijd die je doorbrengt met katten is nooit verspilde tijd’.

Mijn motto luidt dan ook: ‘Slapen en laten slapen.’ Altijd.

Mijn mening
Dit is echt zo’n boek waarbij ik op de schattige coverafbeelding viel én op de leuke titel. Ik was meteen geprikkeld om het te gaan lezen!

De verteller van dit mindfulness-boek is een kat; wij mensen kunnen nog wel wat van katten leren! Een cursus Catfulness in zeven weken dus…
Op elke dag staat een inspirerende tekst over een onderdeel van het kattenleven waar wij wat van op kunnen steken – nietsdoen, nieuwsgierigheid, nee zeggen, dankbaarheid, zelfliefde… – en na iedere week staat er een catfulness-oefening beschreven. Alles in fijne heldere taal; heel toegankelijk én met humor geschreven. En het hele boek door vind je grappige en lieve illustraties van katten en hun bezigheden. Een sfeervol geheel met een rustgevende uitstraling. Ik ben verliefd!

Catfulness is een ontzettend leuk boek om cadeau te doen, ook zeker aan jezelf. Ik geloof echt dat wij nog heel veel van katten kunnen leren, en dat dit boek je daar flink mee op weg helpt! 

Catfulness
ISBN 9789022581216 – Uitgever: Boekerij – Verschenen: januari 2018 – Vertaald uit het Italiaans door: Liesbeth Dillo – Illustraties: Marianna Coppo

[bol_product_links block_id=”bol_5aa4021fea710_selected-products” products=”9200000079365963,9200000079410656″ name=”catfulness” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

4 thoughts on “Catfulness: hoe een kat ons kan leren gelukkig en mindful te leven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.