Fantasia XII: Het Vlammenravijn – Geronimo Stilton

Klaar voor een nieuw fantasiastisch avontuur? Je staat vast al te springen!

Korte inhoud
Van intens geluk, naar sluimerend gevaar: de blijdschap over de geboorte van prinses Alina, dochter van koningin Florina, slaat om in paniek als de prinses wordt ontvoerd. Wanneer ook de Dichtste Duisternis de stad dreigt te omhullen, wordt de donkere wolk boven Fantasia werkelijkheid. Als Ridder van het Licht krijgt Geronimo de zware taak om de prinses te vinden en Fantasia te redden. Dus begint hij aan een gevaarlijke reis naar het Vlammenravijn. Maar verraad en onverwachte gevaren gooien roet in het eten … Gaat het onze Ridder van het Licht lukken om Fantasia te redden en de kleine prinses te vinden?
Superspannend boek mét 3D-brilletje, magische inkt én feestartikel!

Beste knaagdiervriend, ik wil je een verhaal vertellen. Het is een muizenissig verhaal… Een verhaal dat begint op de toppen van het Levita gebergte in het rijk Fantasia.

Fantasia-serie
“Sinds het eerste deel verscheen in 2004 zijn er honderdduizenden exemplaren van de verschillende delen over de toonbank gegaan. De Fantasia boeken zijn extra speciaal door wat er allemaal in is verstopt, zoals kras- en ruikpagina’s, ‘glow in the dark’-pagina’s, illustraties die alleen tevoorschijn komen als je je hand erop legt en zelfs 3D-illustraties! Ze staan boordevol extra informatie en spelletjes en vaak zit er ook nog een cadeautje bij. Geen wonder dat delen uit de Fantasia serie al vijf keer werden bekroond door de Nederlandse Kinderjury!”

Deze missie is anders. En of je het kunt, gaan we snel genoeg ontdekken. We zullen zien of je het overleeft! Zo niet, dan rapen we je botjes bij elkaar!

Mijn mening

Wat doe je als je een leesdip hebt? Dan lees je een fijn kinderboek! Helpt bij mij vaak wel.

De Wijze Salamander leert Geronimo Stilton op verzoek van Florina de Fleur het eerste deel van de Negen Wegen naar het Licht. Als beloning krijgt hij de Blauwe Band en wordt hij benoemd tot Ridder van het Licht. Nu Geronimo Ridder van het Licht is moet hij meteen op een belangrijke missie; het pasgeboren dochtertje van koningin Florina is namelijk ontvoerd en hij is haar beschermer! Hij moet een Dappere Strijder zijn en met het Zinderende Zwaard op weg om prinses Alina redden en daarmee de koningin en heel Fantasia…

Dit is pas mijn tweede Fantasia boek, maar het smaakt zeker naar meer! Ik merk af en toe dat ik wat achtergrondinfo mis, maar het is niet storend voor de loop van het verhaal. Het is meer dat ik niet precies weet wat nou oude bekenden zijn voor Geronimo en wat nieuwe vrienden zijn. Maar zeker is wél dat hij weer nieuwe vrienden maakt in dit verhaal! En wat is het een prachtig vormgegeven boek. Zo kleurrijk!

Het verhaal is super spannend, heel avontuurlijk en zoals we gewend zijn van Geronimo: ook grappig. Het is niet alleen een heerlijk magisch avontuur, het boek staat ook vol weetjes, raadsels en bevat zelfs 3D-beelden. Zo heb je bijvoorbeeld de flitsinkt-pagina’s waar je alleen met een flits de onzichtbare inkt leesbaar krijgt, zodat je de raadsels op kunt lossen en achterin het boek een ‘sleutel’ kunt invullen… En je kunt ruiken aan sommige pagina’s, maar of je dat wel moet willen? 😉
Fantasia XII is weer een lekker dik boek, waarin onze angstmuis Geronimo een avontuur vol spanning beleeft! Op naar deel XIII…

Fantasia XII
ISBN 978-90-859-2431-9 – Uitgever: De Wakkere Muis – 384 pagina’s – Verschenen: oktober 2017 – Vertaald uit het Italiaans door: Loes Randazzo – Deel 12 in de Fantasia-serie

[bol_product_links block_id=”bol_5a9fbbec90f05_selected-products” products=”9200000080062486″ name=”Fantasia” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One thought on “Fantasia XII: Het Vlammenravijn – Geronimo Stilton

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.