Wereldsteden in kinderboeken


Vandaag deel ik twee boeken over steden met jullie.
Een prentenboek en een informatief kinderboek. Heel verschillend, maar toch lijken ze op elkaar; allebei over de (wereld)stad, allebei heel groot, allebei vol prachtige paginavullende afbeeldingen, of liever gezegd: kunstwerken…
Ideaal cadeau voor de feestdagen, voor jong Γ©n oud!


De stad van IngelaΒ – Ingela P Arrhenius
De stad van Ingela is een prachtig prentenboek boordevol mooie design-prenten van de Zweedse ontwerpster Ingela P Arrhenius. Een lekker groot boek met echte kinderkamerkunst!
In dit reuzenboek kun je rondneuzen op alle mooie plekjes die de stad te bieden heeft, van het treinstation tot het zwembad. Sommige bewoners wandelen gezellig mee van pagina naar pagina. Voor kinderen van 1 tot 100 jaar!”

De illustrator
“De onweerstaanbare illustraties van Ingela met hun sterke, felle kleuren zijn een must voor designliefhebbers van over de hele wereld. Haar werk (niet alleen boeken, maar ook allerlei merchandiseartikelen en posters) is geregeld te zien in designbladen en op blogs en kent wereldwijd duizenden fans.”


Mijn mening
Na De dieren van Ingela is er nu De stad van Ingela. Weer zo’n prachtig groot plaatjesboek met afbeeldingen op posterformaat.

In dit prentenboek neemt Ingela je mee door de stad, met herkenbare onderdelen uit elke (wereld)stad. Voor- en achterin het boek worden dingen benoemd, maar verder staat er geen tekst in dit boek.
Je neemt een kijkje bij de brandweer, de bioscoop, de boekhandel (favoriete pagina, dat snappen jullie πŸ˜‰ ), op het vliegveld, in de dierentuin, het ziekenhuis, etc., etc.. Sommige personen zie je op meerdere afbeeldingen terugkomen, leuk om samen met je kind in de gaten te houden!

Alle afbeeldingen zijn paginavullend, ontzettend kleurrijk en vrolijk en in de kenmerkende Ingela stijl. Het is gewoon kunst! Ik zou willen dat er bij dit boek (en de vorige) posters geleverd zouden worden van iedere pagina, haha, zou ze allemaal zo op kunnen hangen in de kinderkamers! Ik ben verliefd πŸ™‚Β 


Een wereld vol stedenΒ – James Brown & Lily Murray
“De meest bijzondere wereldsteden in design en soundbites.
Wist je dat de grootste groenten- en fruitmarkt van AziΓ« zich in Delhi bevindt? Dat Amsterdam meer musea per vierkante meter heeft dan welke stad ook? Dat Beijing de enige stad ter wereld is die zowel de Olympische Winterspelen als de Zomerspelen heeft gehuisvest? Dat Berlijn ruim negen keer groter is dan Parijs?

Droom weg bij de platen en feiten in Een wereld vol steden. Iedere stad wordt weergegeven in één iconisch beeld. Kunstenaar James Brown, ontwerper voor onder meer het Victoria & Albert Museum in Londen, verbeeldt de steden op een manier waardoor je de kruiden ruikt, de zeewind voelt, de drukte hoort… In kleur en vorm geeft hij iedere stad gestalte – en zijn beeld wordt gelardeerd met bijzondere feitjes in tekst (door Lily Murray)”


Mijn mening
James Brown kennen we al van Over alles, een prachtig vormgegeven weetjesboek over van alles πŸ˜‰ Nu is er dit boek over wereldsteden.

Alles aan dit boek is indrukwekkend. Iedere pagina is een kunstwerk op zich en zou aan de muur niet misstaan. De cover is al prachtig, maar dat is de binnenkant dus ook.Β 30 wereldsteden worden in een groot grafisch beeld, een soort infographic, weergegeven en er staan op speelse wijze allerlei feitjes over die steden verwerkt in die beelden. Een heel kleurrijk geheel.

Echt een genot om naar te kijken dit enorme boek, Γ©n zeer informatief. Op een heel originele en aantrekkelijke wijze maak je kinderen wijzer over de grote wereldsteden. En het is zeker ook voor volwassenen een aanwinst in de boekenkast!

De stad van Ingela
ISBNΒ 9789025767815 – Uitgever: Gottmer – 40 pagina’s – Verschenen: oktober 2017

Een wereld vol steden
ISBNΒ 9789047709619 – Uitgever: Lemniscaat – 64 pagina’s – Verschenen: november 2017 – Originele titel: A world of cities – Vertaald door: Jesse Goossens

[bol_product_links block_id=”bol_5a1fc7ef16b76_selected-products” products=”9200000079530471,9200000045783239,9200000078953454,9200000059295411″ name=”steden” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”500″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

3 thoughts on “Wereldsteden in kinderboeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.