Over Alles – James Brown & Richard Platt

Over Alles - James Brown & Richard Platt

Hoe zwaar zijn wolken?
Wie vond het potlood uit?
Hoeveel verschillende knopen bestaan er?

Korte inhoud
Van de rij van Fibonacci tot de atomaire structuur. Van het periodiek systeem der elementen tot zonnewendes en equinoxen. Van de sferen van de aarde tot wolkenclassificatie. Maar ook: hoe zit een orkest in elkaar? Alles over schroeven en spijkers. Penselen en kwasten. De fasen van de maan. Papierformaten. Rivieren. Het menselijk skelet…

Over alles is een boek om van te smullen. Wie begint te kijken en te lezen, zal niet meer kunnen stoppen.

Van wolken tot Romeinse cijfers en van atomen tot schroeven. Nog nooit is kennis zo leuk geweest!

Auteur & illustrator
Richard Platt heeft al meer dan honderd non-fictieboeken geschreven, met name voor kinderen.

James Brown is ontwerper en illustrator. Jarenlang maakte hij stoffen voor onder meer Levi’s en Louis Vuitton. Tegenwoordig drukt hij op papier.”

Mijn mening
Wat een enorm boek! En wat een prachtige vormgeving! Alleen al om hoe dit boek eruitziet wil je hem in de kast hebben staan. En dan is het ook nog eens een erg interessant en leerzaam boek, niet alleen voor kinderen, zeker ook voor volwassenen.

Er wordt een willekeurige selectie aan onderwerpen behandeld in dit informatieve boek: Knopen, Wolkenclassificaties, Het zonnestelsel, De anatomie van de letter, Het menselijk skelet, De Gulden Snede, Planeet Aarde, Tijdzones, Potloden en penselen, De standen van de maan, Romeinse cijfers, Papierformaten en nog veel meer.

Bij ieder onderwerp wordt er uitgebreide en heldere uitleg gegeven, er worden wat boeiende feiten genoemd en er staan uiteraard prachtige en duidelijke illustraties bij. Echt een genot voor het oog!

Ik ben behoorlijk wat wijzer geworden na het lezen en bekijken van dit boek en ik weet zeker dat als mijn kleuter iets ouder is, die kleine wijsneus dit boek prachtig gaat vinden en er meer uit onthoudt dan zijn mama 😉
Over Alles is een leerzaam kunstwerk!

Over Alles
ISBN 9789047708773 – Uitgever: Lemniscaat – 64 pagina’s – Verschenen: oktober 2016 – Originele titel: A world of information – Vertaald door: Jesse Goossens

[bol_product_links block_id=”bol_58277714ab2ad_selected-products” products=”9200000059295411″ name=”over alles” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 thoughts on “Over Alles – James Brown & Richard Platt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.