Remco leest: Dwaalspoor – Pjotr Vreeswijk

Alex schrok op uit zijn gedachten en keek zijn commandant aan. ‘Ik moet weg. Naar Brussel. Mijn oude baas ligt op sterven.’

Korte inhoud
Als Alex De Klerck, een ex-agent van de geheime Europese antiterreureenheid OPERATIONS, een onheilspellend en mysterieus bericht ontvangt, reist hij in allerijl naar Brussel.
Op hetzelfde moment komt er dertienduizend kilometer verderop een roestige oude dieseltrein in beweging, waarvan zowel de lading als de bestemming onbekend zijn.
Eenmaal in de Europese hoofdstad gearriveerd, lijkt voor Alex alles veranderd. Zijn oude werkgever keert zich tegen hem en als hij daarna ook wordt geconfronteerd met een brand met dodelijke afloop, neemt de voormalig geheimagent noodgedwongen contact op met zijn enige en laatste bondgenoot: computerexpert en oude vriendin Suzanne Boyle.
In een ultieme poging het bericht te ontcijferen, vraagt hij haar alle geschreven en ongeschreven regels te overtreden. Wat hij niet weet, is dat daarmee de poort naar Europa wagenwijd wordt opengezet.
Een monsterlijk kwaad stroomt het continent binnen.

Auteur
“Pjotr Vreeswijk is politieman binnen de eenheid Den Haag en tot op de dag van vandaag nog steeds op straat te vinden. Zijn jarenlange ervaring als agent  in verschillende Haagse wijken is merkbaar in de razendsnelle actiescènes van Dwaalspoor.
Dwaalspoor is de tweede actiethriller van Pjotr Vreeswijk met Alex De Klerck in de hoofdrol. Voor zijn debuut, ‘Masterplan’, ontving hij de ThrillZone debuutprijs.”

Remco leest
Judith kreeg dit boek als recensie-exemplaar aangeboden en dacht dat het mij wel zou aanspreken. Inderdaad trok de korte inhoud me, dus ik wilde dit boek, van een mij nog onbekende Nederlandse auteur, graag proberen.

Als Alex De Klerck tijdens een training in de jungle wordt benaderd door het commandocentrum en in allerijl wordt teruggehaald naar de basis, hoort hij dat zijn oude baas hem weer nodig heeft. Hij krijgt zijn opdracht van haar, maar staat er verder alleen voor, omdat niemand binnen de organisatie te vertrouwen is. Gelukkig kent hij nog personen uit zijn vorige leven die hij kan vertrouwen en samen met hen gaat hij het levensgevaarlijke avontuur aan.

Ik zat meteen in het verhaal, in het begin zijn er een aantal lijntjes die later met elkaar in verbinding komen, waardoor het meteen boeiend was en je je afvroeg wat er gaande was. Het verhaal leest lekker weg en zit vol spanning tot aan het einde, waar er nog een leuke twist in zat. En in de epiloog werden de laatste losse eindjes nog aan elkaar geknoopt.
Erg leuk ook om in het nawoord te lezen hoe Pjotr zijn schrijfproces in zijn werk gaat, geeft het meteen een persoonlijk tintje.

Ik heb trouwens nergens gemerkt dat dit een tweede deel in een reeks is, dus het was prima los te lezen. Wel wil ik zeker het eerste boek met Alex nog gaan lezen en het smaakt ook absoluut naar meer!

Dwaalspoor
ISBN 9789491875427 – Uitgever: LetterRijn – Verschenen: oktober 2017 – Deel 2 in de Alex De Klerck-reeks

[bol_product_links block_id=”bol_5a13173f7eb89_selected-products” products=”9200000082079697,9200000084275163″ name=”Dwaalspoor” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One thought on “Remco leest: Dwaalspoor – Pjotr Vreeswijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.