Kiekeboe – Mies van Hout

Kiekeboe is het 100e boek in het oeuvre van Mies van Hout!

Beschrijving
“Welke dreumes houdt niet van kiekeboe-spelletjes? Dat spel, waar ze nooit genoeg van krijgen, is het uitgangspunt van deze drie kleurrijke klap- en flapboeken.

Wie een pagina openslaat, ziet eerst alleen ‘kale’ vormen. Maar onder de flappen aan de zijkant schuilt iedere bladzijde – kiekeboe!- een wonderlijke wereld die bevolkt wordt door de meest uiteenlopende dieren. Hondjes, kevers, een sprinkhaan, een octopus: allemaal zijn het fantasierijke uitwerkingen van de basisvormen op de flap.

Elk van de drie boeken behandelt een eigen vormsoort: driehoekige en zigzagvormen, ronde en vloeiende vormen en vierkante en haakse vormen. De dieren passen bij het karakter van de vormen. Vierkante neushoorns stormen enthousiast op hun doel af, driehoekige kreeften dansen temperamentvol de tango en een ronde olifant maakt een dromerige sprong.

Hoe langer je naar de prenten kijkt, hoe meer je erin ontdekt. Op speelse wijze leren kleintjes de vormen kennen, dromen ze weg bij de bijzondere wezens en zullen ze, net als bij het echte spelletje, steeds opnieuw na het dichtslaan van het boek roepen: ‘Nog een keer!
(zie ook www.kiekeboeboek.nl)”

Het favoriete kiekeboe-spel van kinderen – maar dan in boekvorm!

Illustrator
“Mies van Hout (Eindhoven, 1962) is illustrator en grafisch vormgever. Voor Lemniscaat illustreerde zij vele titels, waaronder Bang Mannetje, Schatje en Scheetje, haar eigen prentenboeken Vrolijk (Kinderboekwinkelprijs 2012 en nominatie Deutscher Jugendliteraturpreis) en Vriendjes (Vlag en Wimpel van de Penseeljury 2013). Ook illustreerde ze boeken van Paul Biegel, Hanna Kraan en Anke de Vries.”


Mijn mening
“Vouw de flappen open en beland in een wereld waarin ronde, vierkante en driehoekige vormen veranderen in wonderlijke, karakteristieke dieren.”
Wat een feestje om naar te kijken, deze flapjesboeken! Onder de al kleurrijk versierde flappen zitten de meest wonderlijke dieren verstopt. Allemaal in vormen die passen bij het thema van dat boek; vierkant, rond of driehoekig.

Kleurrijk, fantasierijk en speels. Leuk om op deze manier met je kindje met vormen, kleuren en dieren bezig te zijn. Iedere keer weer een genot voor het oog, want er is steeds wat nieuws te ontdekken. En wat is er leuker voor een dreumes dan steeds weer flapjes open te mogen slaan?

Op de bijbehorende website, www.kiekeboeboek.nl , staan allerlei suggesties voor tekeningen en spelletjes die je kunt maken/doen bij deze boeken, leuk om eens een kijkje te nemen!

Kiekeboe (vierkant, rond & driehoek) – los te verkrijgen, maar ook als pakket
ISBN (pakket) 9789047709794 – Uitgever: Lemniscaat – 12 pagina’s per boekje – Verschenen: augustus 2017

[bol_product_links block_id=”bol_59cb5b03cf525_selected-products” products=”9200000075940385,9200000075940046,9200000075940155″ name=”kiekeboe” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One thought on “Kiekeboe – Mies van Hout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.