Mijn papa weet alles – Astrid Desbordes

Archibald kijkt naar de zwaluwen in de lucht.
‘Ze vliegen naar de andere kant van de aarde,’ legt papa uit.
‘Zou ik ook zo ver kunnen reizen als ik groot ben?’ vraagt Archibald.
‘Misschien nog wel verder,’ antwoordt papa.

Korte inhoud
‘Zou ik zo ver kunnen reizen als de zwaluwen als ik groot ben?’ vraagt Archibald aan papa. ‘Misschien nog wel verder,’ antwoordt papa. Archibald is onzeker over van alles en nog wat, maar papa stelt hem gerust en moedigt hem aan.

‘Maar wat als het te hard waait?’ vraagt Archibald.
‘Na een tijdje waait het precies hard genoeg,’ antwoordt papa.

Mijn mening
Van deze auteur en illustrator verschenen eerder bij Clavis al de vertederende boeken Mijn lieverdje en Mijn kleine zusje, over de band tussen moeder en kind en over de geboorte van een broertje of zusje, allebei ook met Archibald in de hoofdrol. Nu is er dit boek over Archibald en zijn papa.

Archibald vraagt zich af of hij later als hij groot is ook zo ver kan reizen als de zwaluwen, papa denkt van wel, misschien nog wel verder. Maar Archibald ziet veel gevaren en stelt daar allerlei vragen over aan papa. Gelukkig weet papa overal een antwoord op te geven en weet hij Archibald gerust te stellen.

Ook dit prentenboek is weer prachtig in zijn eenvoud. De illustraties zijn rustig en er wordt voornamelijk gebruik gemaakt van zwart, grijs, rood, geel, lichtblauw en lichtroze. Ook de tekst is vrij eenvoudig, op iedere pagina een vraag van Archibald en op die ernaast het antwoord van papa.

Wat een ontzettend lief prentenboek weer! Het wist me weer te ontroeren. Zo’n warm verhaal over de vader-zoon (ouder-kind) band en over je kind het zelfvertrouwen geven om de grote wereld aan te kunnen. Ik ben benieuwd waar Astrid Desbordes de volgende keer mee gaat komen!

‘En als ik val?’ vraagt Archibald.
‘Huil dan maar eens goed en sta weer op,’ antwoordt papa.

Mijn papa weet alles
ISBN 9789044830538 – Uitgever: Clavis – 40 pagina’s – Verschenen: augustus 2017 – Vertaald uit het Frans door: Clavis

[bol_product_links block_id=”bol_59cf66bbb58ef_selected-products” products=”9200000076246341,9200000053301100,9200000059825307″ name=”Desbordes” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.