Post Mortem – Emelie Schepp

De vrouw opende haar ogen weer en keek me recht aan. Ze begon wanhopig met haar handen in de lucht te klauwen, alsof ze besefte wat er zou gaan gebeuren.

Korte inhoud
Op een vroege ochtend wordt een vrouw zwaargewond en mishandeld aangetroffen in haar appartement in Norrköping. Ambulancebroeder Philip Engström probeert haar leven te redden, maar het gaat mis. Kort daarna wordt een tweede slachtoffer op eenzelfde wijze aangetroffen en Philip begint te vermoeden dat de moorden te maken hebben met een geheim uit zijn verleden. Officier van justitie Jana Berzelius leidt het onderzoek en zij ziet al snel een patroon dat duidt op een seriemoordenaar. Ze is vastbesloten de dader te berechten. Maar Jana heeft zo haar eigen problemen: Danilo, de man die ze liever zou vergeten, is ontsnapt en dwingt haar, opnieuw, haar grenzen – en de wet – te overtreden.

Misschien was het fout van haar geweest om in haar verleden te graven. Misschien was het beter geweest als ze dat niet had gedaan.

Auteur
“De Zweedse (thrillerauteur van het jaar) Emelie Schepp brak in Nederland door met Memento en Narcotica. Haar derde boek Post Mortem heeft wederom Jana Berzelius in de hoofdrol.”

Mijn mening
Na het lezen van deel 1 en 2 in deze reeks met Officier van justitie Jana Berzelius in de hoofdrol, Memento en Narcotica, voelde dit derde deel als thuiskomen. Fijn om weer even in de wereld van Jana en politieagenten Henrik en Mia te verkeren!

In de proloog wordt een vrouw vermoord die teveel heeft gezien, dat zet meteen de toon: wie is ze en wat en wie heeft ze gezien?
Vervolgens leer je ambulancebroeder Philip kennen, die duidelijk slaapproblemen heeft en daardoor zelfs al wat fouten gemaakt heeft. Een geheim uit zijn verleden achtervolgt hem nog steeds. Heeft dat wat te maken met de bruut toegetakelde slachtoffers waar hij met de ambulance op af moet?
Ondertussen ontsnapt Danilo, de man uit het geheime verleden van Jana Berzelius, uit een beveiligde ziekenhuiskamer. Hij is gevaarlijk voor Jana, want hij weet téveel… Jana, Henrik en Mia zijn ieder op geheel eigen manier bezig met de zaak van de verdwenen misdadiger én met de zaak van de toegetakelde slachtoffers.

Emelie Schepp weet haar personages zeer compleet en levensecht neer te zetten. Het was echt alsof ik een weerzien had met oude bekenden. En ze blijven zich ontwikkelen. Wat is die Jana een bijzondere vrouw! Echt een heel interessante, onconventionele hoofdpersoon. Zij steelt wel de show, maar ook Henrik, Mia en de rest staan hun mannetje in dit super spannende, mega boeiende en heerlijk vlotte derde deel in de Jana Berzelius-reeks! Ondanks de vele perspectiefwisselingen (ben ik ondertussen gewend van Emelie) race je door het verhaal heen en zie je de losse eindjes samenkomen in een briljant plot.

Fijn om te weten dat er in ieder geval nog een vierde deel komt, want ik ben nog lang niet klaar met Jana en de rest!

Post Mortem
ISBN 9789026142536 – Uitgever: De Fontein – 336 pagina’s – Verschenen: mei 2017 – Vertaald uit het Zweeds door: Corry van Bree – Deel 3 in de Jana Berzelius-serie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.