De Pier – Claire Douglas

Op een druilerige middag, kort na de lunch, kom ik er eindelijk achter dat je dood bent.

Korte inhoud
Bijna twee decennia geleden verdween de 21-jarige Sophie Collier. Ze werd voor het laatst gezien op de oude victoriaanse pier in het kustplaatsje Oldcliffe.

Frankie Howe wordt al twintig jaar geteisterd door nachtmerries over de verdwijning van haar beste vriendin. Ze is naar Londen verhuisd om de vreselijke herinneringen zo ver mogelijk achter zich te laten. Maar wanneer ze een telefoontje krijgt van Sophies broer, die haar vertelt dat er een lichaam is gevonden, weet ze dat ze niet langer kan weglopen voor het verleden.
Angstig voor de emoties die loskomen als de oude wonden weer worden opengereten, keert Frankie toch terug naar het dorp waar ze opgroeide. Wat niemand daar weet, is dat Frankie een geheim met zich meedraagt. Maar wat Frankie niet weet, is dat ze niet de enige is die iets verborgen houdt.

Het stadje waar een duister geheim uit het verleden nooit wordt vergeten.
Of vergeven.

Auteur
“De Britse Claire Douglas werkte vijftien jaar als journalist voor vrouwentijdschriften en nationale dagbladen, maar ze droomde al van een schrijf-carrière toen ze zeven jaar oud was. Haar wens werd vervuld toen ze de Marie Claire-debuutwedstrijd won met haar psychologische thriller The Sisters. Douglas woont in Bath met haar man en twee kinderen.”

“Ik weet wat je hebt gedaan.”

Mijn mening
Als er op de cover staat “voor fans van Het meisje in de trein” en de korte inhoud met doet denken aan Vermiste meisjes, verwacht ik dat ik dit een sterke thriller ga vinden!

Bijna twintig jaar geleden verdween Frankie’s beste vriendin Sophie. Waarschijnlijk is ze van de oude pier gevallen na een avondje stappen, maar er is nooit een lichaam gevonden. Frankie is toen vertrokken uit het dorp waar ze opgroeide en is nooit meer teruggegaan. Nu wordt ze gebeld door de broer van Sophie, Daniel, hij zegt dat het lichaam van Sophie is gevonden… Hij vraagt Frankie om terug te komen en samen met hem uit te zoeken wat er daadwerkelijk gebeurd is die fatale avond. Maar Frankie voelt er niet veel voor om het verleden en zijn bijbehorende geheimen op te graven. Toch doet ze het, voor Daniel en voor Sophie.
Eenmaal daar bespringt het verleden haar. Iemand stuurt haar dreigbriefjes en ze denkt Sophie te zien, die haar achtervolgt. Iemand probeert haar gek te maken en ervoor te zorgen dat ze haar geheim blootgeeft, maar wie?

Je leest het verhaal vanuit het perspectief van Frankie, die het verhaal vertelt alsof ze het tegen Sophie heeft, bijzonder gedaan, maakt het psychologisch nog sterker. En je leest dagboekfragmenten van Sophie, de gebeurtenissen leidend tot haar verdwijning. Langzaam wordt er steeds meer duidelijk, langzaam bekruipt je een heel ongemakkelijk gevoel…
Doordat je het verhaal van Frankie en van Sophie leest, krijg je een completer beeld van hun vriendschap, hun herinneringen en hun geheimen. De ontknoping van dit super spannende verhaal had ik niet aan zien komen, ik was totaal op het verkeerde been gezet! (al verwacht je wel een verrassing, dit zag ik niet aankomen!)

Deze psychologische thriller wist echt onder mijn huid te kruipen, het verhaal is zo beklemmend, zo spannend. Je voelt gewoon het duistere sfeertje wat er hangt in dat kustplaatsje en op die pier. De Pier is een hele sterke thriller, die ik in één dag uit had. Top!

De Pier
ISBN 978-94-005-0832-3 – Uitgever: A.W. Bruna – 336 pagina’s – Verschenen: april 2017 – Originele titel: Local girl missing – Vertaald door: Catalien & Willem van Paassen

One thought on “De Pier – Claire Douglas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.