Vermiste meisjes – Megan Miranda

Ik moet je spreken. Dat meisje. Ik heb dat meisje gezien.

Korte inhoud
Nicolette (Nic voor vrienden) is terug in Cooley Ridge om voor haar hulpbehoevende vader te zorgen. Tien jaar daarvoor is ze naar Philadelphia vertrokken, niet lang na de verdwijning van haar beste vriendin Corinne. Die verdwijning is nooit opgelost. Nu, slechts een paar dagen na haar aankomst, verdwijnt er opnieuw een meisje. Deze zaak rijt de wonden rondom de vermissing van Corinne open. Alle mensen die indertijd met de zaak te maken hadden, wonen nog steeds in Cooley Ridge.
Nic’s broer en zijn vrouw verwachten een kind. Corinne’s toenmalige vriend werkt in de lokale kroeg. En Tyler, Nic’s ex-vriend, is aan het daten met Annaleise. Annaleise, die ieders alibi was voor de nacht waarin Corinne verdween. Maar nu is het juist zij die verdwenen is…
Nic ontrafelt de geheimen die haar familie en vrienden verbergen en langzaam wordt duidelijk wat er tien jaar geleden daadwerkelijk gebeurd is.

Het hele dorp was in de ban van de angst, allemaal zochten we naar antwoorden. Maar we waren ook een dorp vol leugenaars.

Auteur
“Megan Miranda groeide op in New Jersey. Vermiste meisjes is haar thrillerdebuut, dat bij verschijnen in Amerika overladen werd met prachtige recensies. Eerder schreef zij diverse YA-titels.”

Twee meisjes waren verdwenen met een tussenpoos van tien jaar. Ook nu was er kermis. En wij waren er allemaal. De kloof van tien jaar leek zich te versmallen tot een paar centimeter.

Mijn mening
Ik hou van thrillers, zeker van die van De Fontein, dus het was een eer dat ik deze al voor verschijnen mocht ontvangen en lezen! Vandaag is de verschijningsdatum, dus vanaf nu kunnen jullie ook gaan genieten van dit spannende verhaal!

Nic is tien jaar geleden vertrokken uit haar geboortedorp, vlak na de verdwijning van haar beste vriendin Corinne. Haar broer en dementerende vader wonen er nog altijd. Na een verontrustend briefje ontvangen te hebben van haar vader en gehoord te hebben van haar broer Daniel dat het slecht met vader gaat, zal ze tijdelijk terug moeten keren naar Cooley Ridge.
Vlak na haar aankomst verdwijnt er net als tien jaar geleden een jonge vrouw. Die verdwijning haalt alles van tien jaar geleden naar boven en Nic, Daniel en haar ex Tyler worden geconfronteerd met hetzelfde wantrouwen als toen. Zal er nu eindelijk naar boven komen wat er precies gebeurd is die avond dat Corinne verdween? En wat heeft dat te maken met de verdwijning van nu?

Megan Miranda weet je vanaf het begin mee te sleuren in het verhaal van Nic. Het verleden heeft Nic meteen weer in zijn greep en de auteur neemt ons op een hele originele wijze mee dat verleden in; de gebeurtenissen van het heden, die zich afspelen binnen twee weken, worden achteruit aan ons verteld. Ik was even bang dat ik wel heel erg mijn hoofd erbij moest gaan houden, maar dat bleek helemaal niet het geval. Ondanks dat het erg apart was, wende het zo en leek het heel normaal… Echt heel erg gaaf gedaan! Het laat de spanning echt onwijs opbouwen.

Het verhaal leest als een trein en de schrijfstijl van Megan vind ik ook heel erg fijn, ze gebruikt hele mooie, haast poëtische zinnen af en toe, ik bleef maar mooie quotes noteren!
Vermiste meisjes is een enorm spannende thriller, een broeierig en heel beklemmend verhaal over geheimen, leugens en het verleden wat je nooit echt achter je kunt laten, zeker niet in een klein dorp waar iedereen alles denkt te weten. Wat heb ik genoten van dit boek! Weer een auteur erbij om in de gaten te houden…

Het verleden, opgeborgen in een doos, uit het zicht gezet. Maar nooit ver weg.

Vermiste meisjes
ISBN 9789026142130 – Uitgever: De Fontein – 304 pagina’s – Verschenen: 11 april 2017 – Originele titel: All the missing girls – Vertaald door: Caecile de Hoog

[bol_product_links block_id=”bol_58ecc6ea9c3af_selected-products” products=”9200000072171759″ name=”vermiste meisjes” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.