Dit is voor jou – Sanne te Loo

Een oude man kwam naar buiten.
‘Ik ben Anselmo, een schilder, net als jij.’ zei hij.
‘Wil je komen schuilen?’

Korte inhoud
Van alle dingen vond ik tekenen het leukst.
Maar een vel papier was meestal te klein.
En als ik op straat tekende, liepen de mensen er gewoon overheen.
Toen ontmoette ik Anselmo…

Bij Anselmo kreeg ik de ruimte.
En de regen spoelde mijn
tekeningen niet meer weg.
Als het maar even kon,
was ik bij hem.

Auteur & illustrator
“Sanne te Loo (Waddinxveen, 1972) studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunst in Breda en werkt sinds haar afstuderen als illustrator en portretschilder. Voor Lemniscaat maakte zij onder meer de lovend ontvangen prentenboeken Gewoon Fien, Kleine Vis en De schoenen van de zeemeermin.”

Mijn mening
Weer een prentenboek met een prachtige cover! Deze sprak me meteen aan!

Een jongen tekent graag op straat, maar de mensen lopen over zijn kunstwerken heen en de regen spoelt ze weg. Dan ontmoet hij de oude schilder Anselmo, die heeft een heerlijk groot atelier, vol met verf, vlekken en schilderijen. Daar mag de jongen zijn gang gaan. Hij helpt Anselmo zelfs met een enorme muurschildering. Maar op een dag vertelt Anselmo dat hij weg moet…

Wat een onwijs lief verhaal! De jongen die een vriend vindt in de oude man en samen met hem heel wat kunstwerken maakt. Dat hij zomaar van een vreemde een veilig plekje krijgt om te doen wat hij het liefste doet…
Dit prentenboek heeft me echt ontroerd, ik sloot het boek met een brok in mijn keel (dat is lastig voorlezen, kan ik je wel vertellen!).

Dit is voor jou is een ontroerend mooi prentenboek, vol zachte, warme en lieve illustraties. Een pareltje!

Dit is voor jou
ISBN 9789047708506 – Uitgever: Lemniscaat – 32 pagina’s – Verschenen: februari 2017 – Leeftijd: 4+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.