De Nationale Voorleesdagen: Prentenboek TopTien 1 & 2


De Nationale Voorleesdagen 2017
Dit jaar zijn De Nationale Voorleesdagen van 25 januari t/m 4 februari. In deze periode wordt er in de kinderopvang, op scholen, in bibliotheken en in boekhandels extra aandacht besteed aan prentenboeken en voorlezen. Ieder jaar wordt er een Prentenboek van het Jaar gekozen (dit jaar De kleine walvis) en een Prentenboek TopTien samengesteld. Ik ga proberen de komende anderhalve week zoveel mogelijk van die prentenboeken te bespreken voor jullie! Vandaag boek 1 & 2 (Uitgeverij Leopold):


Hé, wie zit er op de wc? – Harmen van Straaten
“Beer moet heel nodig. Hij loopt naar de wc.
Maar de deur is op slot. Wat moet hij daar nu mee?
‘Hé, wie zit daar op de wc?’
Raad je mee?”

Varken vraagt: ‘Sta je in de rij?
Ik moet ook, mag ik erbij?’
‘Dat gaat niet zomaar,’ zegt Beer.
‘Achter aansluiten, meneer.’
Varken zegt: ‘O jee!
Er zit dus al
iemand op de wc…’

Mijn mening
De titel van dit prentenboek alleen al zal het goed doen bij kinderen! Het verhaal is op rijm, wat heerlijk voorleest én het is echt super grappig, net als de kleurrijke illustraties. Al die verschillende dieren die nodig moeten, de rij die steeds langer wordt. Waarom duurt het toch zo lang en wie zit er op de wc? De uitkomst is echt heel erg leuk! Leuk boek om met de thema’s dieren en naar de wc gaan aan de slag te gaan! Weer een heel geslaagd prentenboek van Harmen van Straaten.


Klein Geitje kan alles – Yvonne Jagtenberg
“Klein Geitje is het kleinste geitje van allemaal.
Maar dat maakt niks uit want Klein Geitje kan alles al.
Klimmen, bijten, blèren, eten…”

Klein Geitje kan ook heel goed bijten.
Oeps!
Klein Geitje, wat doe je nu?

Mijn mening
Dit stevige kartonboekje is voor de wat jongere lezers. De hoofdrol is voor Klein Geitje, een echte peuter. Ze is de kleinste, maar kan echt alles al, heus waar! Maar of het allemaal even goed en lief is wat ze doet?
Het verhaaltje én de illustraties zijn erg grappig en het einde is wel heel erg komisch! Een boekje over een ondeugend geitje, herkenbaar voor peuters en hun ouders.

[bol_product_links block_id=”bol_58872989c183a_selected-products” products=”9200000036152687,9200000036152733″ name=”wc en geitje” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One thought on “De Nationale Voorleesdagen: Prentenboek TopTien 1 & 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.