De kleine sneeuwman – Harmen van Straaten

De sneeuwman voelde zich alleen. Opgesloten in zijn bol.

Korte inhoud
De sneeuwman woont al zo lang hij zich kan herinneren tevreden in zijn sneeuwbolletje. Dan hoort hij op midwinteravond prachtige muziek. Er is een nieuwe bewoonster in de kamer gekomen. De sneeuwman doet een wens… en voor één keer mag hij uit zijn bol. Maar als de klok één uur slaat moet hij terug zijn, anders zal hij smelten…

‘Wil jij met me dansen vanavond?’ zong een heldere stem zacht.

Auteur & illustrator
“Harmen van Straaten (1961) studeerde rechten en ging werken als jurist. Omdat dat werk hem niet beviel, besloot hij kinderboeken te gaan illustreren. Inmiddels is hij een veelgevraagd illustrator. In 2001 won hij met zijn illustraties in Een opa om nooit te vergeten een prestigieuze internationale prijs die jaarlijks door IBBY wordt toegekend aan een kinderboekillustrator. Ook in 2002 viel hij in de prijzen. Toen werd hem de grootste internationale prijs voor illustratoren toegekend: een Gouden Appel. In 2001 verscheen De liefste kusjes zijn voor jou, het eerste boek dat hij zelf schreef én illustreerde. Harmen van Straaten woont en werkt in Amsterdam.”

‘Je hebt precies één uur. Dan moet je terug zijn, want dan sluit je bol weer.’

Mijn mening
Ik werd weer eens op slag verliefd op een cover! Ik vind deze cover heel aansprekend met een fijne winterse sfeer en een ontzettend lieve illustratie. Dat kan niet anders dan de voorbode zijn van een lief verhaal.

Midden in een winternacht ligt iedereen te slapen, behalve het speelgoed van de kinderen. Het speelgoed schept tegen elkaar op over hoe geweldig ze zijn. De kleine sneeuwman in zijn glazen bol doet niet mee. Iedereen is hem vergeten, er wordt niet meer met hem gespeeld. Hij voelt zich eenzaam…
De sneeuwman wenst dat hij voor één keertje uit zijn bol kan stappen. Klokslag twaalf wordt zijn wens vervuld! Wel moet hij binnen één uur terug zijn, anders smelt hij. Is dat uur genoeg voor de kleine sneeuwman om uit te vinden wie er toch zo mooi zingt ergens in de kamer?

De kleine sneeuwman is een hartverwarmend verhaal over eenzaamheid, wonderen en liefde. De illustraties zijn erg sfeervol en lief. Tekst en beeld vormen samen een perfect geheel. Je wordt helemaal meegevoerd in de wereld van de eenzame sneeuwman. Dit prentenboek heeft me gewoon ontroerd! En mijn jongste (2,5) heeft ademloos zitten luisteren en kijken toen ik het voorlas. We zijn dus allebei gesmolten door dit verwarmende winterse verhaal 😉

De kleine sneeuwman
ISBN 9789025871147 – Uitgever: Leopold – 32 pagina’s – Verschenen: november 2016

[bol_product_links block_id=”bol_5878865d3493f_selected-products” products=”9200000059720470″ name=”sneeuwman” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.