Remco leest: De Klokkenluider – John Grisham

De Klokkenluider - John Grisham

‘Bent u dan niet bang?’
‘Ik ben al heel lang bang. Daar ben ik denk ik aan gewend geraakt, hoewel het wel erger zou kunnen worden.’

Korte inhoud
Advocaten Lacy Stoltz en Hugo Hatch werken al bijna tien jaar voor de Board on Judicial Conduct, een overheidsdienst die het gedrag van rechters onderzoekt. In al die tijd hebben slechts twee zaken ertoe geleid dat rechters uit hun ambt werden gezet, in beide gevallen vanwege onbekwaamheid. Maar dan wordt Lacy benaderd door Greg Myers, een advocaat die noodgedwongen een nieuwe identiteit heeft aangenomen. Greg vertegenwoordigt slechts één cliënt, een man die een corruptiezaak aanhangig wil maken onder de Klokkenluiderswet van Florida. De zaak betreft een corrupte rechter die grote sommen geld heeft verduisterd. Een rechter die in zee is gegaan met de beruchte Coast Mafia.

Het is een zaak die de klokkenluider miljoenen dollars beloning zal opleveren. Voor de betrokken advocaten blijkt het echter een levensgevaarlijke zaak te zijn…

Auteur
“John Grisham (1955, Jonesbore, Arkansas) is de auteur van meer dan zesentwintig thrillers en romans, waarvan er vele werden verfilmd. Hij is de afgelopen decennia uitgegroeid tot een van de succesvolste thrillerschrijvers aller tijden. In zowel zijn boeken als in zijn eigen leven voert hij strijd tegen onrecht en trekt hij zich het lot aan van diegenen in de samenleving die er alleen voor staan of niet de middelen hebben om voor zichzelf op te komen.  Als thrillerschrijver debuteerde hij in 1988 met De jury, maar het was zijn tweede boek Advocaat van de duivel waarmee hij definitief zijn naam vestigde als de koning van de legal thriller.
Sinds de publicatie van De jury heeft Grisham elk jaar een thriller geschreven, die stuk voor stuk bestsellers werden. Over de hele wereld zijn er op het ogenblik meer dan 225 miljoen exemplaren van zijn boeken verkocht, in 29 talen. Negen titels zijn verfilmd.”

Remco leest
Naast David Baldacci is ook Grisham een van mijn favoriete auteurs waar ik alle boeken van in de kast heb staan. Hij was de eerste auteur die ik ben gaan sparen en waar ik gewoon alle boeken van wilde hebben en lezen. Altijd erg blij met het verschijnen van nieuw materiaal dus!

In dit boek staat een voor mij nieuwe overheidsdienst centraal, de Board on Judicial Conduct, daardoor had het een hele andere invalshoek dan ik normaal gesproken van Grisham gewend ben. Verfrissend wel en ook erg spannend. Al vrij gauw neemt het verhaal een onverwachte wending, waarvan ik pagina’s lang nog verwachte dat er een andere verklaring voor zou zijn.

De Klokkenluider is weer een super spannende Grisham, waarin een heleboel gebeurt wat pas op het laatst samen komt. Zelfs in de epiloog wist hij me nog te verrassen. Een realistisch verhaal ook, dat je aan het denken zet over corruptie binnen het rechtssysteem. Ik heb weer ontzettend genoten!

De Klokkenluider
ISBN 978-94-005-0635-0 – Uitgever: A.W. Bruna – 392 pagina’s – Verschenen: oktober 2016 – Originele titel: The Whistler – Vertaald door: Jolanda te Lindert

[bol_product_links block_id=”bol_5831ee68d4e96_selected-products” products=”9200000059399508,9200000063028774,9200000059399384″ name=”klokkenluider” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.