We liefden nog lang en gelukkig – Geert De Kockere & Nelleke Verhoeff

We liefden nog lang en gelukkig

Liefde
is een mooie vervoeging
van het werkwoord leven.

We liefden
nog lang en gelukkig…

Korte inhoud
Een groot boek over graag zien en graag gezien worden.
Om te geven en te krijgen.
Een leven lang.

Ik keek
en ik zag je.
Ik keek goed
en ik zag je graag.
En nu ik nóg wat beter kijk,
zie ik je het liefst!

Auteur & illustrator
Geert De Kockere is opgegroeid in Tielt, maar woont ondertussen in Gierle. Hij heeft al heel wat boeken en prijzen op zijn naam staan. Hij is bekend om zijn speelse poëziebundels, experimentele prentenboeken en excellente vormgeving.”

Nelleke Verhoeff is een kunstenares en illustratrice uit Rotterdam. www.redcheeksfactory.com

We verdwijnen weleens graag
in elkaars onstuimige golven.

Om dan even later, even verder,
happend naar adem
weer boven water te komen.

En naast elkaar te stranden.

Mijn mening
Zo op het eerste oog lijkt dit boek misschien een prentenboek, een sprookjesverhaal, maar dat is het niet! Het is een poëziebundel vol gedichtjes over de liefde in haar verschillende gedaanten.

De korte gedichtjes zijn romantisch, grappig en soms ook sensueel. Zoals het vaker het geval is bij poëzie, hoeft niet alles in een bundel je aan te spreken. Zo begreep ik niet alles helemaal, maar het gaf niet, want er stonden er genoeg tussen die ik wel erg mooi en treffend vond.
En ik vind het mooi dat het Vlaams is, Vlamingen hebben toch echt wel een hele mooie taal vind ik. (“Ik zie je graag” en dan met accent… Zucht!)

Wat deze poëziebundel completeert, zijn de vrolijke, speelse en ook sensuele illustraties van Nelleke Verhoeff. Ze beelden echt zo mooi en goed de teksten uit, een perfecte combi!

We liefden nog lang en gelukkig is een perfect en speels geheel van poëzie en illustraties! Echt een leuk boek om cadeau te doen aan een geliefde.

We liefden nog lang en gelukkig
ISBN 9789462911765 – Uitgever: De Eenhoorn – 48 pagina’s – Verschenen: september 2016 – Illustraties: Nelleke Verhoeff

[bol_product_links block_id=”bol_58288511e7c97_selected-products” products=”9200000061262887″ name=”we liefden” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.