Pandora – Victoria Turnbull

pandora - victoria turnbull

Pandora leefde alleen
in een land vol gebroken dingen.

Korte inhoud
Pandora leeft alleen in een land vol gebroken dingen. Tot er op een dag een vogel uit de lucht valt. Pandora helpt hem er weer bovenop en als dank brengt de vogel haar kleinigheidjes uit verre streken. Als haar vriend op een dag wegblijft, is Pandora ontroostbaar. Maar onmerkbaar begint haar barre wereld te veranderen …

Een verrukkelijke fabel over hoop en herstel voor iedereen vanaf 5 jaar

Daarom vulde ze haar dagen met verzamelen en herstellen.
Wat verloren en vergeten was, gaf ze een nieuw leven.

Auteur & illustrator
Victoria Turnbull was born in York, and spent her childhood absorbed by books and drawing. She went on to study for an MA in Children’s Book Illustration at the Cambridge School of Art and in 2013, won the Association of Illustrators New Talent Award in the Children’s Book category. Victoria now lives in East London, where she both writes and illustrates her own stories.” (www.victurnbull.com)

Mijn mening
Weer een prentenboek waarbij ik meteen viel op de schattige illustraties! En het verhaal is al net zo lief. Eerst wat triest, want Pandora woont helemaal alleen in een grijze wereld. Maar op een dag stort er een vogeltje neer die zij, net als alles wat ze vindt, weer op weet te lappen. Ze heeft eindelijk gezelschap! Maar op een dag blijft hij weg en Pandora is verdrietig, tot ze doorkrijgt wat het vogeltje haar gebracht heeft…

De illustraties zijn zó mooi, vertederend en zacht. Echt een perfect geheel zo samen met een verhaal vol hoop en leven. Je gunt het dat lieve, moedige, maar eenzame vosje zo dat haar wereld wat mooier en minder eenzaam wordt. Dit boek raakte me echt. Weer een prentenboekenpareltje erbij!

Pandora
ISBN 9789044828603 – Uitgever: Clavis – 32 pagina’s – Verschenen: oktober 2016 – Vertaald door: Clavis

[bol_product_links block_id=”bol_582320c9796af_selected-products” products=”9200000059825283″ name=”Pandora” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.