Ik heet geen Scheetebeetje!, Leespluim november

Ik heet geen Scheetebeetje

Ik mag dan klein zijn,
maar ik ben niet een van die
stomme hondjes.

Achterflap
“Ik mag dan klein zijn, ik ben niet een van die stomme, kroezelige hondjes.
Ik ben een gewone, ECHTE, modder-springende, stokkenjagende hond.
En ik heet GEEN SCHEETEBEETJE!”

En vorige week, toen we over
straat liepen, zei ze tegen me:
‘Wie is hier een braaf
goten-schijtertje?’

Auteur & illustrator
“Sean Taylor werkt al ruim twintig jaar op scholen met kinderen aan gedichten en verhalen. Zijn eerste verhaal won de tweede prijs in de kinderverhalenwedstrijd van The Independent en Scholastic Children’s Books. Inmiddels staan er meer dan twintig boeken op zijn naam.”

“Kate Hindley studeerde illustratie aan de kunstacademie van Falmouth. Ze maakt prentenboeken en illustreert kinderboeken. Ze woont en werkt in Birmingham, Engeland.”

Mijn mening
(deze recensie verscheen in februari al een keer op mijn blog!)

Alleen al om de titel zou je dit boek oppakken! Dat moet toch een grappig prentenboek zijn! En ja hoor, het is een hilarisch verhaal met grappige, kleurrijke illustraties. Eén van de grappigste Leespluim winnaars van 2016!

Het hondje in dit verhaal heeft de pech dat hij klein is en er schattig uitziet. Zijn (of haar? Wel een roze strikje, maar heb toch het gevoel dat het een reutje is) baasje behandelt hem als een schattig klein schoothondje. Hij heeft een strikje om, gaat in een tasje, krijgt puppy-koekjes en heeft allerlei koosnaampjes. Met dat alles is hij helemaal niet blij. Hij is stoer en houdt van modder en ruwe spelletjes spelen met andere honden. Maar als die hem alleen maar uitlachen…

Het verhaal zet je op een grappige manier aan het denken: zijn al die kleine hondjes wel zo blij met hoe ze vertroetelt worden? Zit er bij sommigen niet ook gewoon een stoer rauwdouwertje in die er niet uit kan komen door hun baasjes?

Ik heet geen Scheetebeetje! is enorm leuk om voor te lezen en om samen met je kind bij dubbel te liggen. Wij moeten na het voorlezen onze kleuter ook allerlei koosnaampjes geven, waarop hij dan zegt: “ik heet geen…” ?

Ik heet geen Scheetebeetje!
ISBN 9789047707714 – Uitgever: Lemniscaat – 32 pagina’s – Verschenen: januari 2016 – Originele titel: Don’t call me Choochie Poo! – Vertaald door: Jesse Goossens – Illustraties: Kate Hindley

[bol_product_links block_id=”bol_581600f2a528a_selected-products” products=”9200000051759432″ name=”scheetebeetje” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 thoughts on “Ik heet geen Scheetebeetje!, Leespluim november

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.