De rode appel – Kazuo Iwamura

de-rode-appel

In haar mandje heeft
kleine Natsumi een appel.
Die gaat ze lekker oppeuzelen
boven op de heuvel!

Korte inhoud
Kleine Natsumi wil een appel eten boven op de heuvel. O, de appel rolt holderdebolder naar beneden! Konijn, Eekhoorn en Beer helpen om hem te pakken te krijgen.

Een eenvoudig verhaal vol tederheid over elkaar helpen en delen. De mooie tekeningen spreken voor zich. Niet voor niets een Japanse klassieker! Voor kinderen vanaf 3 jaar.

O nee! De appel rolt naar beneden.
Holderdebolder!

Auteur & illustrator
Iwamura was born in Tokyo and studied industrial arts at the Tokyo National University of Fine Arts and Music. He is the illustrator of many best-selling picture books in Japan.” www.goodreads.com

Meneer Konijn! Alstublieft!
Hou mijn appel tegen!

Mijn mening
Toen ik dit boek voor het eerst zag wist ik meteen dat ik hem moest hebben, ik was op slag verliefd!

Het verhaaltje, korte stukjes tekst met veel herhaling, is erg lief en leest heel fijn voor en de illustraties zijn gewoonweg schitterend! Grijs-wit en alleen dat appeltje in het knalrood, heel bijzonder. Ondanks de weinige kleuren denk ik toch dat dit boek kinderen aanspreekt, doordat de afbeeldingen niet veel nodig hebben, ze zijn zo al enorm vertederend en herkenbaar. En het is meteen duidelijk dat de appel een belangrijke rol speelt.

De rode appel is een super lief boek over elkaar helpen, samen delen en vriendschap tussen mens en dier, met een heel mooi einde. Ik vind het een kunstwerkje!

De rode appel
ISBN 9789044828047 – Uitgever: Clavis – Verschenen: oktober 2016 – Vertaald uit het Japans door: Clavis

[bol_product_links block_id=”bol_58123aa730efa_selected-products” products=”9200000059825311″ name=”de rode appel” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One thought on “De rode appel – Kazuo Iwamura

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.