Remco & Judith lezen: De Waker – David Baldacci

De Waker - David Baldacci

Vega Jane – Boek 2
Het spannende vervolg op
De Voltooiing

Korte inhoud
“Vega Jane had altijd te horen gekregen dat niemand Bitterbos, waar zij is opgegroeid, kon verlaten. Haar was verteld dat daarbuiten niets te vinden was, behalve het Moeras: een levensgevaarlijke wildernis waar de dood altijd en overal op de loer lag. En Vega geloofde dit ook, totdat ze op een nacht op een geheim stuitte dat haar hele wereld op zijn kop zette: alles was gelogen…

Nu is er nog maar één ding dat Vega Jane scheidt van de vrijheid: het Moeras. Om te ontsnappen uit Bitterbos, moet Vega met haar beste vriend Delph een weg zien te vinden door een afschrikwekkend gebied vol bloeddorstige wezens en duistere magie. Maar het Moeras is erger dan ze ooit had kunnen bevroeden. Het Moeras gooit alles in de strijd om Vega tegen te houden. Om haar wil te breken. Om haar te doden. En Vega zal, om te overleven, een prijs moeten betalen die zelfs voor haar misschien te hoog is…”

Vrijheid begint met overleven…

Auteur
“David Baldacci is de succesvolle auteur van o.a. zesentwintig thrillers. In 1996 debuteerde hij met Het recht van de macht. Baldacci’s werk is in 45 talen vertaald en wereldwijd zijn er meer dan 100 miljoen exemplaren van zijn boeken verkocht.
Zijn debuut Absolute Power werd in 1997 verfilmd door en met Clint Eastwood. Naast zijn thrillers en romans schreef Baldacci ook enkele kinderboeken over Freddie en zijn Frietvrienden en in 2015 verscheen zijn eerste Fantasythriller: De voltooiing. (deel 1 in de Vega Jane-reeks)”

Remco leest (de mening van Judith staat hieronder!)
Laat ik beginnen met zeggen dat Fantasy een genre is wat ik normaal nooit lees, maar als één van je favoriete auteurs dan begint aan een Fantasy-reeks… Het eerste boek was gelukkig een echte Baldacci, al moest ik wel erg wennen aan de termen die er gebruikt worden. Ondanks dat ik nog steeds geen andere Fantasy boeken zal gaan lezen, keek ik toch uit naar het tweede deel in deze reeks.

Ook bij dit boek was het weer even wennen aan de rare begrippen. Handig dus dat er een verklarende woordenlijst in het boek staat, maar jammer dat ik die pas zag toen ik het boek uit had, doordat hij achterin staat… Tip dus voor de uitgever: volgende keer óf even verwijzen naar de lijst, óf de lijst voorin het boek plaatsen.

Maar toen ik eenmaal in het spannende verhaal zat had ik het boek ook in een paar flinters uit 😉 De avonturen van Vega Jane en Delph en Vega’s hond Harry Twee in het Moeras zijn bloedstollend en de hoofdpersonen zijn erg sympathiek. Je leeft mee met de onzekere Vega Jane die bestemd is voor grotere dingen en je gunt het haar dat alles goed zal aflopen. Aflopen doet het niet in dit boek, want er komt duidelijk nog een deel aan…

Wat me stoorde in het boek was dat er voor tijdseenheden bijzondere termen als flinters en anni gebruikt worden, maar er vervolgens wel gewoon over kilometers gesproken wordt. Alsof er net niet één lijn getrokken wordt in het gebruik van “fantasy-begrippen”.

Verder weer een lekker spannend boek wat ik met veel plezier gelezen heb en waarbij ik uitkijk naar het volgende deel!

Ik kon het amper geloven. Ik was in het Moeras. Ik, Vega Jane.

Judith leest
Ik moest weer eventjes inkomen in het verhaal, wat er in deel I gebeurd was kwam langzaam weer omhoog, en de vreemde benamingen waren ook weer even wennen. Maar toen ik er eenmaal in zat…

Wow, wat een onwijs spannend avontuur beleven Vega Jane, haar vriend Delph en haar hond Harry Twee in dit boek! Een avontuur vol magie en toverkunsten. Een beetje Harry Potter-achtig. Veel magischer en spannender dan deel I vond ik! Het Moeras is veranderlijk en verraderlijk en ze komen een hoop gevaren tegen.

Je komt meer te weten over de geschiedenis van Bitterbos, over het Moeras en over de geschiedenis van de familie van Vega Jane. Niet alleen spannend, maar ook erg boeiend. En dan dat einde… Smaakt naar meer! Wanneer komt het derde deel?

Een retespannend magisch avontuur wat je in één ruk uit wilt lezen!

Ik dacht dat ik heel veel in het Moeras te weten zou komen. Als de plek me tenminste niet eerst vermoordde.

De Waker
ISBN 9789400507289 – Uitgever: A.W. Bruna – 368 pagina’s – Verschenen: september 2016 – Originele titel: The Keeper – Vertaald door: Fanneke Cnossen – Tweede deel in de Vega Jane-reeks

[bol_product_links block_id=”bol_58051f8163f94_selected-products” products=”9200000057111315,9200000058283974″ name=”De waker” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One thought on “Remco & Judith lezen: De Waker – David Baldacci

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.