Toen het donker werd – Simone van der Vlugt

Toen het donker werd - Simone van der Vlugt

‘O ja, en nog wat: als het geld er niet ligt, dan komen we terug. Voor je vrouw.’

Korte inhoud
“Wanneer Menno Riebeek erachter komt dat zijn puberzoon gokschulden heeft, besluit hij ze voor hem af te lossen. De schuldeisers zijn echter niet van plan hem er zo makkelijk van af te laten komen. In zijn wanhoop schakelt Menno via zijn advocaat iemand in om af te rekenen met zijn probleem, zonder dat hij de gevolgen van dit besluit kan overzien.
Sascha voelt haar man en zoon van zich vervreemden en eist antwoorden, maar haar zoektocht naar de waarheid komt tot een abrupt einde wanneer ze bij een ongeluk haar zicht verliest. Menno vermoedt dat het om een aanslag ging maar verzwijgt dit. Elk gezinslid probeert een uitweg te vinden, om alleen maar nog meer verstrikt te raken in het web van leugens en bedrog. Totdat Menno besluit dat het genoeg is.”

Het eerste waarvan ze zich bewust wordt, is de duisternis.

Auteur
“Simone van der Vlugt (Hoorn, 1966) is een van Nederlands grootste thrillerschrijfsters. Van haar thrillers werden in totaal twee miljoen exemplaren verkocht. Haar boeken verschijnen over de hele wereld, van Duitsland tot China en van Groot-Brittannië tot Australië.
Haar thrillerdebuut De reünie verscheen in 2004 bij uitgeverij Anthos. Haar werk is meermalen genomineerd en bekroond voor diverse prijzen waaronder de Zilveren Vingerafdruk en de NS Publieksprijs.
Simone van der Vlugt studeerde Nederlands en Frans aan de lerarenopleiding in Amsterdam. Ze woont in Alkmaar.”

toen-het-donker-werd-2
Mijn mening
Ik kon niet wachten om aan deze nieuwe thriller van één van mijn favoriete auteurs te beginnen! “Helaas” had ik eerst nog wat andere verplichtingen, dus lag hij eerst een tijdje naar me te lonken. Stiekem ook niet erg, want ik wist dat als ik eenmaal zou beginnen… En uit is ook weer uit hè!

En inderdaad: ik begon, kon niet meer stoppen en had hem in no time uit! Wat een heerlijk vlot en spannend verhaal. Een échte Simone van der Vlugt. Met als verschil dat dit boek hoofdzakelijk een mannelijke hoofdrolspeler heeft, Menno. Menno helpt zijn 17-jarige zoon Luuk om wat schuldeisers af te betalen waar Luuk gokschulden bij heeft. Ze betalen, besluiten niks aan moeder Sascha te vertellen en de kous zou daarmee af moeten zijn. Maar nee…

Vervolgens komen de schuldeisers naar Menno’s transportbedrijf en eisen ze nog meer geld, want Menno is rijk genoeg. Ze laten Menno maar niet met rust en hij schakelt via zijn advocaat en vriend Jan een ex-crimineel in om voorgoed een einde te maken aan het afpersen. Maar de zaak gaat alleen maar van kwaad tot erger, helemaal wanneer Menno’s vrouw Sascha bij een “ongeluk” het zicht in beide ogen verliest…

Dit verhaal is duisterder dan we gewend zijn van Simone van der Vlugt. De zwarte cover geeft de sfeer van het boek perfect weer. Een familie die steeds dieper in de shit (excusez le mot) raakt en uit wanhoop keuzes maakt die misschien niet helemaal de juiste zijn. Levens die verwoest raken en de vraag die je je erbij stelt: had dit voorkomen kunnen worden? Wat zou ik zelf doen? Hoeveel is teveel, hoever is te ver?

Je wordt van A tot Z meegesleurd in dit keiharde en super spannende verhaal! En als je dan denkt te weten hoe het zit…
Wat heeft Simone van der Vlugt weer een ijzersterke thriller geschreven. WOW!!! Als dit boek niet in de prijzen gaat vallen, weet ik het ook niet meer!

Toen het donker werd
ISBN: 9789026332081 – Uitgever: Ambo Anthos – 320 pagina’s – Verschenen: september 2016

[bol_product_links block_id=”bol_58026e67d3f11_selected-products” products=”9200000057065514,9200000065790737,9200000057065373,9200000057251979″ name=”Toen het donker werd” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

5 thoughts on “Toen het donker werd – Simone van der Vlugt

  1. Klinkt als een enorm spannend boek, ik ben erg benieuwd! Helaas heb ik nooit de tijd om alle boeken die ik wil lezen, te lezen. Zo jammer! Dit lijkt me wel echt een boek die ik niet meer zou kunnen wegleggen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.